Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Zandeiland 4 en 5: maatregelen op zomerse dagen

Goed om te weten! De Gemeente De Ronde Venen heeft voor warme dagen maatregelen afgekondigd om de drukte op Zandeiland 4 en 5 te reguleren.

Gemeente De Ronde Venen, waar Vinkeveen deel van uitmaakt, wil deze zomer het verkeer op zomerse (vrije) dagen (25+) naar de recreatie-eilanden in goede banen leiden en heeft de volgende maatregelen afgekondigd.

  1. Het toezicht richt zich op de eilanden 4 en 5. Twee verkeersregelaars en twee beveiligers doen hun werkzaamheden tussen 9 en 14.00/15.00 uur. Dat is de tijdsspanne waar het meeste verkeer verwacht wordt.
  2. In eerste instantie wordt het trailerverkeer (én duikverkeer) gereguleerd.
  3. De dranghekken met parkeerverbod ter hoogte van ingang eiland 4 en 5 en ter hoogte van de Plashoeve blijven deze zomerperiode aanwezig.
  4. Op moment dat de parkeerplaatsen vol zijn, gaan de verkeersregelaars naar de uiteinden van de Baambrugse Zuwe en word op borden zichtbaar gemaakt dat Eiland 4 en 5 voor automobilisten niet meer bereikbaar zijn. Tevens wordt eenzelfde bord zichtbaar gemaakt op de Vinkenkade (vanaf de rotonde) vóór de ingang van eiland 1 en 2 zodat men dan nog een andere keuze kan maken.
  5. Voor eiland 1 en 2 zal er geen gastheer gestationeerd worden. De zwenkboom naar eiland 1 en 2 is gesloten, zodat men alleen te voet de eilanden op kan.
  6. Het plan wordt in werking gesteld in overleg tussen MZ (het beveiligingsbedrijf) en de gemeente en op basis van te verwachten zomerse temperaturen (uitgangspunt is 25 plus graden in combinatie met vrije dag).
  7. Gezien de weersvoorspellingen zal komende zaterdag en zondag 27 en 28 juni een en ander in werking gezet worden.
  8. Op basis van ervaringen kunnen maatregelen bijgesteld worden.

Met dank aan: Air Diving.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief