Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – Duiken met duikmuisje

Duikmuisje is geen onbekende in de duikwereld. Min of meer bij toeval gaat Duikreporter André met haar duiken.

Anneke van der Werff  alias ‘duikmuisje’ is een bekende verschijning in de duikwereld. Voor wie niet weet wie zij is, er staat een verhaal op DuikeninBeeld waarin ze zichzelf voorstelt.

Net als vele anderen ken ik duikmuisje ook al een paar jaar, maar had nog nooit met haar gedoken. Daar kwam vrijdag 13 augustus verandering in. Duikmuisje had een dag eerder op facebook (in zo’n groep van duikbuddy gezocht) een oproep geplaatst wie er met haar wou duiken, voor mij een mogelijkheid om met haar te gaan duiken. Omdat er nog iemand reageert zijn we uiteindelijk met z’n drieën.

_AZ06582-01-109913

Duikmuisje kan in vinkeven zelf via de kant het water in, het welbekende duikmuisje werpen hoeven we hier niet toe te passen. Tijdens de eerste duik die 75 minuten duurt komen we het normale spul tegen wat je in vinkeveen altijd tegen komt waaronder een snoek bij de botter. En onder water merk je al snel date Anneke tijdens het duiken zelf weinig last heeft van haar handicap. Bij het verlaten van het water stel ik voor om een touw om haar nek te binden, en haar aan het touw het water uit te trekken. Maar uiteindelijk tillen we haar bij de invalide trap het water uit.

_AZ06603-_AZ06603-01-01-109913

Later in de middag maken we nog een tweede duik,en tussen de duiken door is het een al gekigheid

20210813_134451-02-109913

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

1 reactie

  1. Nog even een reactie opnieuw. André, ik wist niets van dit verhaal af en lees het nu pas anno 2022 ,inmiddelss weer heel wat duiken verder. Het leuk geschreven André.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief