Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Wrakduiken in de Rode Zee

Thistlegorm_wreck_Red-Sea_Cor-Kuyvenhoven

Fotograaf Cor Kuyvenhoven dook op de Thistlegorm. Zijn beeld vertelt het verhaal.

Duiken in de Rode Zee is leuk maar wrakduiken in de Rode Zee is nog leuker, althans dat is mijn mening.

In de vorige eeuw (pff, zegt opa…) had ik al op een van de mooiste wrakken, de Thistlegorm, gedoken. Dat wrak had op mij een enorme indruk gemaakt.

Het Engelse schip is op 6 oktober 1941 in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd door 2 Duitse Heinkel vliegtuigen. In het ruim staan nog steeds meerdere BSA motorfietsen. Nu ik er na zoveel jaren weer gedoken heb, maakt dit wrak op mij nog steeds een diepe indruk. Hopelijk duurt het niet zo lang meer als vorige keer om er weer een duik te kunnen maken.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief