Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Weet jij wat er in de kleine lettertjes staat?

Ben jij duiker, instructeur, eigenaar van een duikschool, bestuurder van een club? Weet jij wat er in de kleine lettertjes van je verzekering staat?

duikers_SSI_opleiding_zwembadVerzekeringspecialist John Schox en advocaat Leo Blokland weten -helaas- uit ervaring dat de meeste mensen niet weten wat er in de kleine lettertjes staat. En dat kan wel eens een heel onaangename verrassing opleveren als er iets gebeurt.

Zondagmiddag zitten ze aan de thematafel op de stand van DuikeninBeeld om je vragen te beantwoorden en eventueel samen met jou naar je polis te kijken.

Een kort checklijstje:

Aansprakelijkheidsverzekering:

Hoedanigheidsomnschrijving in de polis: n de praktijk is gebleken dat de hoedanigheidsomschrijving in de polis niet correct is. Men houdt zich met meer zaken bezig dan alleen het opleiden van onderwatersporters. Organiseert een duikschool bijvoorbeeld ook reizen die uit 2 onderdelen of meer bestaan (pakketreizen met bijvoorbeeld vlucht en verblijf ), dan word je wettelijk gezien als reisorganisator.  Dit is niet verzekerd op een reguliere aansprakelijkheidsverzekering. Zo zijn er nog meer voorbeelden.

Zaken in huur, in gebruik en ter bewerking: in het algemeen zijn deze zaken uitgesloten op een aansprakelijkheidspolis. Jammer, want als vereniging, duikschool en instructeur huur je toch een zwembad of maak je gebruik van een ruimte daarin?

Reisverzekeringen

Dekking: heb je dekking binnen Nederland tijdens een duik en zijn de heen- en terugreis verzekerd?

Afschrijving bij schade: hoeveel is de afschrijving? Het is ongelooflijk wat maatschappijen durven af te schrijven bij  schade.

Kortom, lees de kleine lettertjes! En heb je vragen over je polis, neem hem mee en schuif zondag om 11:30 uur op Duikvaker aan de Thematafel aan bij John Schox en Leo Blokland.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief