Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Tamara Lebesque-Franssen – Onderwater-fotowedstrijd

Een nieuwe Duikreporter: Tamara. Afgelopen zaterdag deed ze voor het eerst mee met een fotowedstrijd onder water. En het verging haar zo….

Datum 07-09-2013
Locatie Zuidlangeweg Zeeland
 

 

Op zaterdag 7 september 2013 was het zo ver: mijn eerste onderwater-fotowedstrijd: de Olympus Pen Experience 2013! Het was een live-wedstrijd, wat inhoudt dat de foto die je inlevert ook daadwerkelijk op de wedstrijddag gemaakt moet zijn. Daarnaast was het de regel dat de foto niet nabewerkt mag worden, maar rechtstreeks (in JPG) van je kaartje moet komen. Dat maakt het extra spannend!
Na een dikke 2 uur rijden komen we rond 11:00 uur aan op de Zuidlangeweg in Zeeland. Het is een drukte van jewelste, terwijl de wedstrijd pas om 13:00 uur begint! Gelukkig was het een groep duikers die niet meededen aan de wedstrijd en ruim voor 13:00 uur alweer vertrokken waren.
Een enthousiaste Karin en Herman (organisatie) begroeten ons en langzaam maar zeker begon de parkeerplaats vol te stromen met duikers die allemaal camera’s bij zich hadden. De inschrijving was achter de rug en er moesten nog groepsfoto’s gemaakt worden: alle fotografen (ook niet-Olympus-fotografen), de Olympusfotografen en natuurlijk een foto alle Olympus-camera’s!
Na een duik van 90 minuten en ruim over de 150 foto’s komen we weer boven water en was het tijd voor de eliminatieproef. Welke foto ga ik inleveren … deze niet, deze niet, deze niet … en zo zat ik uiteindelijk op nog 2 foto’s waartussen ik aan het twijfelen was.

Uiteindelijk heb ik gekozen om de foto van de krab in te leveren. Ik heb nog getwijfeld tot aan het moment dat ik het fotonummer moest noemen omdat het kaartje in de laptop van de jury zat, hahaha!
Daarna was het onder het genot van een heerlijke barbeque wachten op het oordeel van de jury. Helaas zat mijn foto niet bij de top 4 in de Olympus-categorie, maar heb ik uiteindelijk toch een abonnement op het magazine “Duiken” gewonnen.
Mij maakt het helemaal niet uit dat ik niet gewonnen heb. Ik heb een leuke ervaring erbij, een heerlijke dag gehad, een relaxte duik gemaakt, mooie foto’s gemaakt en voor het eerst een spookkreeftje gezien! Ik zeg: GEWONNEN!

Hier nog een foto van mijn spookkreeftje.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief