Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2022 – Eric Zetz

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2022 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Eric Zetz trapt af met zijn drie favorieten.

Harlekijnslak

Ik heb dit jaar niet veel kunnen duiken. In Nederland heb ik slechts twee duiken gemaakt en de overige duiken heb ik in juni en september gemaakt in Spanje. Hoofdzaak vind ik altijd dat een duik ontspannen moet zijn en dat je achteraf van iedere duik kan zeggen het was weer perfect. De eerste foto heb ik gemaakt op mijn tweede duik in Nederland, Bergse Diepsluis. Ik was op zoek naar sepia’s, veel stokken gezien maar de sepia’s waren niet thuis. Dan maar op zoek naar andere objecten en deze Harlekijnslak poseerde op een gegeven moment zo perfect dat hij precies goed voor de lens stond. De kleuren met de donkere achtergrond spreken mij zeer aan vandaar dat hij voor mij favoriet is.

Mediterrane kwal

De tweede foto is afkomstig uit Spanje, Costa Brava. In september is de populatie kwallen in de Middellandse Zee aanzienlijk. Ondanks dat deze parelkwal niet meer gaaf is, is hij voor mij door zijn sierlijkheid toch favoriet.

Wasroos

De derde foto van de wasroos is ook gemaakt in Spanje aan de Costa Brava. Deze wasroos staat al meer dan minimaal 25 jaar op dezelfde plaats waar hij het supergoed naar de zin heeft. De foto geeft duidelijk aan dat er op dat moment een aardige stroming stond. Hij is voor mij favoriet omdat hier duidelijk zichtbaar is dat het onderwaterleven zich aanpast aan de omstandigheden.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2022. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Eric Zetz op DuikeninBeeld 


Duikreports en andere content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

1 reactie

  1. Mooie start van het Fotojaaroverzicht, Eric!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief