Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – 4 in 1 report

Datum 2-3-4 mei 2014
Locatie Diverse
 

140503-dib2Wat een heerlijk weekend heb ik achter de rug! Vrijdag begin ik met een duikje bij de brug, samen met Lilian. We hebben een afspraak om kennis te maken met de gidsen van het Zeeuws Landschap, die de wandelingen boven water over Neeltje Jans gaan doen. Dus we moeten toch naar Zeeland, en dan pas in de avond. Tijd zat om te dompelen dus.
We zijn wat laat voor de kentering, maar het ziet er rustig uit, dus we gaan te water. De bloei zit er nog aardig in, maar er is geen stof. Tussen de bloei door kunnen we elkaar toch aardig in de gaten houden. We snuffelen weer heerlijk over en tussen de stenen. Ik vind wat ei-linten in de slanke zeedraad en zoek even door. 140503-dib3
En warempel, er zit een bleke knuppelslak aan de onderkant van het plukje. Ik sein Lilian en zij pakt haar loep en kan het bevestigen. Deze duik kan al niet meer stuk! Later vind ik nog een slanke waaierslak van hooguit 1,5 mm, echt een mini. En een zilverblauw knotsslakje van 3 mm. Mijn bril zat echt goed vandaag, haha. Daarnaast de gewoonlijke dingen, dus we genieten met volle teugen. Het water is heerlijk, dus we komen pas na bijna 1,5 uur het water uit.
We besluiten een kopje soep te eten tussendoor, bij het Oliegeultje in Burghsluis. Daarna door naar Neeltje Jans, waar we een enorm leuke ontmoeting hebben met de dames die gaan gidsen daar. We lopen een stuk met ze mee en genieten van de natuur boven water. Nu hebben we nog meer zin in de organisatie van de wandelingen rondom de vloedlijn!
Zaterdag heb ik afgesproken met Edwin. We moeten toch nog wat oefenen voor het ONK. We plannen 2 duiken in de Grevelingen. Ten eerste omdat we dan geen rekening hoeven te houden met de kentering en ten tweede omdat de bloei zo in de Oosterschelde zit. En dat worden 2 heerlijke duiken. Ik voer gehoorzaam de aanwijzingen van de fotograaf op en aan het einde van de dag geeft hij aan tevreden te zijn en er vertrouwen in te hebben dat het leuk gaat worden. Verdere instructies en enige resultaten volgen nog……ik ben benieuwd. Maar het was beregezellig en ik heb lekker gedoken, dus helemaal goed. Het was overigens wel druk overal hoor. Enorm veel beginnende duikers met begeleiders met buddylijnen enzo. En veel stof ook dus. Maar ja, zo zijn we allemaal begonnen tenslotte.
140503-dib4De zondag willen Harry en ik graag uitslapen, maar ook duiken. Dat is prima te combineren, gewoon wat later naar Zeeland gaan. Zo bedacht, zo gedaan. Einde van de ochtend vertrekken we naar Den Osse, om bij de Kerkweg te gaan duiken. Ook hier is het weer druk. Het zicht is best weer goed, net als gisteren in de Grevelingen, op het duikersstof na. Rondom te reefballs is het behoorlijk stoffig. Ik zoek ze allemaal af naar een snotolf, maar helaas. Als we naar de diepte willen om wat slakken te zoeken komen we in een giga stofwolk. Ik zie echt niets meer en pak Harry bij zijn elleboog om hem niet kwijt te raken. We zakken eerst nog wat af, maar de stofwolk houdt niet op. Ineens zie ik 2 duikers liggen op de bodem, duidelijk de oorzaak van de stofwolk. Dieper helpt niet, dus we zwemmen er maar omheen. Mijn rechteroor wil niet meewerken, dus dieper gaan zit er even niet in. Dan maar op dezelfde diepte blijven en rondscharrelen. Na een tijdje geeft Harry halve druk aan en besluiten we wat hoger te gaan zwemmen. Op ons dooie gemakkie gaan we steeds hoger en blijven een tijdje op 5 meter ronddwalen. Ik zoek de dahlia, maar mag die vandaag niet vinden. Heerlijk rustig dobberen we lekker verder. Na een uurtje komen we bij de steiger aan en laat ik nog even de Noordelijke knuppelslakjes op de pilaar zien. Nou, dat is dan in ieder geval gelukt. De snotolf, brede ringsprietslakken en de dahlia heb ik niet kunnen laten zien. Wel groene wierslakken, vlokslakken en de noordelijke knuppeltjes dus.140503-dib1

Al met al wel gewoon lekker gedoken. En als we dan daarna nog even bij de Heerenkeet op het terras een biertje pakken, kijk ik terug op een topweekend.
Zo kan ik de nieuwe week wel weer aan! Wat is het toch heerlijk in ons eigen landje. Heb geen spectaculaire foto’s kunnen maken, maar ook een kleine vlokslak en zijn eitjes zijn mooi. Of een oorkwalletje dat wordt verorberd door een slibanemoon. Zijn gewoon ook leuke plaatjes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief