Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Start werk aan Zeeuwse dijken – duikplekken gesloten

Rijkswaterstaat is gestart met het werk aan de vooroevers van de Zeeuwse dijken. Hierdoor geldt er voor de komende maanden bij de volgende duikplekken een duikverbod: Burgshluis (45A en 45B), Schelphoek (42A en 42B), ten zuiden van Levensstrijd (34), Goese Sas (63), De Hoek en Galjoen Zonder Poen (68, 68A en 69), Kattendijke (64) en Nieuwe Sluis (65).


De vooroevers van de dijk worden versterkt om het fundament te beschermen tegen stroming en golfslag. Het versterken van de oevers die onder water liggen, gebeurt door het storten van staalslakken en breukstenen. Om de veiligheid van duikers niet in gevaar te brengen geldt op bovenstaande locaties tijdens de werkzaamheden een duikverbod tot uiterlijk 1 april 2021. De staalslakken en breukstenen worden gestort vanaf werkschepen. Als er geen werkschip te zien is, kan dit tussendoor wel aan komen varen en materiaal storten. Dit kan ook op weekenddagen gebeuren. Het werk wordt uitgevoerd door Boskalis.

Op alle locaties stort Rijkswaterstaat boven op de staalslakken zogenaamde ecotoplagen van breuksteen. Deze ecotoplaag wordt in verschillende vormen aangebracht waardoor de onderwaternatuur na het werk sneller kan herstellen. Lees hier meer over het staalslakkendossier.

tekst

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief