Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stans van Hoek – Schoonmaakproject Zandeiland 4

Vorig jaar heb ik door omstandigheden niet mee kunnen doen aan de clean-up van zandeiland 4, dus dit keer dubbel gemotiveerd om mee te helpen ons duikgebied schoon te maken en op te ruimen.


Datum: 8-12-2012
Duiklocatie: Vinkeveen Zandeiland 4

duikreport-call-to-action-350x85

Er zijn zoveel vrijwilligers dat zelfs twee boten van Scuba Academie ingezet werden zodat ook bij Zandeiland 3 en 6 grote schoonmaak gehouden kan worden.

Ik ben ingedeeld in een team om het achter duikgebied van zandeiland 4 op te ruimen. Na de GUE-EDGE bij de blauwe picknicktafel in het water nog de flow-check, de bubblecheck en de longhose deploiment. Samen met mijn teamgenoten Mandy, Pieternel en Rob dalen we via de baggerschuit af naar het gebied tussen de 10 en 15 meter diepte. Bij de reclamezuil waarvan alleen nog een geraamte over is zien hangt een flinke snoek tussen de spijlen. Rob is aan het filmen, Mandy, Pieternel en ik hangen netjes op dezelfde hoogte vlak bij de snoek, zodat Rob dit vast kan leggen. We gaan rechtsaf en zwemmen naast elkaar om zo als een bezem richting botter te zwemmen.

We stoppen de gevonden plastic bekertjes, roerstaafjes, losse brokken kunststof waarvan we geen idee hebben wat het is in een net. Bij de botter ligt een flink stuk ijzer met een glazen pot erop gebonden, die ruimen we ook op. Het net wordt nu erg zwaar en is bijna niet meer mee te torsen. Na een gezamenlijke opstijging brengt Mandy het net naar de kant en verlaat het water. Hierna vervolgen Pieternel, Rob en ik de duik over een iets ondiepere strook. We bergen meteen de ghettoblaster die al lange tijd bij de kruising van de ondiepe lijn en de lijn naar het 18 meter platform ligt. Dat kreng is ook zwaar, Rob moet aardig wat gas in zijn wing bij blazen om dit gevaarte mee te nemen. Na een duiktijd van 51 minuten zijn we terug bij de invalidentrap waar we het water verlaten. Mijn bottomtimer geeft een watertemperatuur van 4 graden Celsius aan.

De beker hete koffie na afloop smaakt heerlijk en mijn meegebrachte krentenbolletjes uiteraard ook.

Aan het einde van de aktie wordt nog een groepsfoto gemaakt, wat geweldig dat zo’n grote groep duikers hieraan meewerken. Vandaag is een dag om niet te vergeten; prachtig lichtvriezend weer met volop zon en geen wind en een erg leuke groep met duikers.

Op naar de volgende schoonmaakdag van Z.E.E.P.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief