Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Spanje: drie favorieten van Nikky Wegloop

Nikky Wegloop woont aan de Spaanse Costa del Sol en heeft daar een duikschool. Ze laat je drie favoriete duikstekken in haar ‘achtertuin’ zien.

Ze was vijf toen ze vanuit Amsterdam naar Spanje verhuisde. En daar ontdekte Nikky het duiken toen ze 15 jaar oud was. Inmiddels is ze PADI Specialty Instructor en rond Málaga de eerste PADI Mermaid Instructor.

De oceaan gaat haar aan het hart en ze is dan ook mede-oprichter van Mi Moana. Samen met deze organisatie worden stranden en de zee maandelijks schoongemaakt en worden van het afval sieraden gemaakt. Ook geeft ze vanuit de organisatie voorlichting op scholen en bij bedrijven om leerlingen respectievelijk medewerkers bewust te maken van wat zijn kunnen betekenen voor onze planeet.

De Spaanse duikwereld is een mannenbolwerk, aldus Nikky. Om dat te veranderen is ze haar eigen duikschool gestart en was daarmee de eerste vrouw aan de Costa del Sol met een eigen duikschool. Ook vanuit Blue Fin Divers (Málaga) zet ze zich in voor de oceanen. De school en ook de divemasters en instructeurs zijn aangesloten bij Green Fins – de focus ligt op bescherming van de oceanen. Nikky en haar collega’s maken duikers ervan bewust hoe zij van de oceanen kunnen genieten zonder de aarde te beschadigen.

Wij vragen haar welke drie duiken we in dit gebied écht niet mogen missen.

Foto: Gerald Robert Fischer/Shutterstock

Marina del Este

“Dit duikgebied is heel groot en je kunt dan ook op meerdere plekken duiken. Ik kies meestal voor de linker- en rechterkant van de baai, waar het zo’n 16-18 meter diep is. Er zitten veel naaktslakken, maar ook zeepaardjes, palingen, duizenden vissen, octopussen en veel meer. Op andere locaties in dezelfde baai kunnen we tot 24 meter diepte duiken en hier en daar zelfs tot 40 meter. Het is mijn favoriete locatie omdat er vaak dolfijnen voorbij zwemmen en duikers van elk niveau hier kunnen duiken. Omdat Marina del Este voor ons 1,5 uur rijden is, maken we er een hele dag van met twee duiken en een lunch.  Met een maximale watertemperatuur van 23ºC is het echt een duikparadijs!”

La Herradura

“La Herradura ligt vlak naast Marina Del Este. Het is er net iets minder diep, maar er is net zo veel leven en soms zelfs meer. Het mooie aan deze duikplek is dat het een beschermd gebied met veel voedsel voor vissen. Het is er maximaal 12 meter diep waardoor er veel licht is en de kleuren prachtig uitkomen. Een geweldige plek voor macrofotografie. Makkelijk is ook dat je vanaf het strand het water in loopt, ideaal voor cursussen en intro’s.”

BlueFinDivers_OI000059
BlueFinDivers_20230316_120321
BlueFinDivers_P4251398

San Pedro de Alcantera

“Deze duikstek ligt dicht bij Marbella. Op 7 meter diepte ligt een wrak, dat veel vis en zeekatten (sepia’s) aantrekt. Het verhaal gaat dat het een Frans schip is, de ‘El Galeón’. Toen er oorlog uitbrak en de Fransen door hun vijanden achtervolgd werden, zijn ze zo dicht mogelijk langs de kant gaan varen. Toen de strijd bijna over was en verlies onvermijdelijk was, sprongen ze het water in, zwommen ze naar de kant en liepen ze rustig terug naar Frankrijk – alsof er niks gebeurd was.

Er ligt nog veel van het hout van de boot, die in 1700 tenonderging, en ook nog waardevolle objecten, zoals knopen, munten en stukken van bekers en borden, die worden meegenomen (niet door ons!) . Omdat het er zo ondiep is, is het bij goed zicht ook een leuke plek om te snorkelen.”

2 reacties

  1. Mooi verhaal van het Franse wrak.
    Toch maar eens richting het zuiden.

    REAGEREN
  2. Het gebied bij La Herradura vond ik echt verrassend mooi! Zoveel kleur, naaktslakken, vis. Daar ga ik graag nog eens naar terug.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief