Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Indonesië - main slider / Reizen

Gili Air: drie favorieten van Sander Buis

Sander Buis woont en werkt op het Indonesische eiland Gili Air, waar hij zijn eigen duikresort heeft. Hij laat je drie favoriete duikstekken in zijn ‘achtertuin’ zien.

Al in 2005 begon het avontuur van Sander Buis op de Gili-eilanden. Hij was op zoek naar avontuur en werd aangetrokken door de oceaan. Hij was werekelijk betoverd door de natuurlijke schoonheid van het eiland en de eindeloze mogelijkheden voor duikers. Hier wilde hij iets bijzonders creëren – en dat was zijn eigen duikresort. In 2009 begon hij aan de bouw en in 2010 opende Oceans 5 Gili Air voor het eerst de deuren. De rest is historie!

Het resort is een PADI Career Development Dive Resort en Sander zelf is PADI Course Director en DDI (Disabled Divers International) Instructor Trainer Examiner. In die hoedanigheid heeft hij een bepalende rol gespeeld bij de ontwikkeling van de de duikgemeenschap op Gili Air, het pittoreske eilandje in Lombok.

Het kan haast niet anders dat hij rond Gili Air favoriete duikstekken heeft. Wij vragen hem welke drie duiken we in dit gebied écht niet mogen missen.

Mentiggi Bay (Seahorse Bay – Keningan Bay)

“Mentiggi Bay klinkt als een fascinerende duikplek voor muckduiken! Met zijn overvloed aan zeepaardjes, pijpvissen, naaktslakken en hengelaarsvissen is een unieke onderwaterervaring gegarandeerd. Het vulkanische zwarte zand én de afwezigheid van koraal in de baai creëren een bijzondere omgeving die verschillende ongewone critters aantrekt.

Het ondiepe rifrestauratieproject draagt bij aan de biodiversiteit en trekt mogelijk een breed scala aan onbekende organismen aan. Dergelijke projecten zijn vaak gericht op het herstellen van het mariene ecosysteem en het bevorderen van het herstel van bedreigde soorten. Door het creëren van kunstmatige riffen of het planten van koraalfragmenten kunnen duikplekken zoals Mentiggi Bay een broedplaats worden voor verschillende zeedieren en een leefomgeving bieden voor tal van andere interessante organismen.

Als je van muckdiving houdt en dus graag het onderwaterleven in sedimentrijke gebieden verkent, lijkt Mentiggi Bay een perfecte bestemming te zijn. Het is altijd spannend om nieuwe en onbekende critters te ontdekken tijdens je duiken.”

Turtle Haven

“Turtle Heaven op de Gili Islands klinkt als een waar paradijs voor schildpaddenliefhebbers! Je hebt er de kans hebt om twee soorten schildpadden te spotten: de Green Sea Turtle en de Hawksbill Turtle. Beide soorten zijn prachtige en intrigerende zeedieren. De Gili Islands staan bekend om hun overvloedige populatie schildpadden. En het is geweldig dat ze niet bang zijn voor duikers en zich comfortabel genoeg voelen om te blijven liggen voor foto’s. Dit biedt duikers en snorkelaars de mogelijkheid om van dichtbij te genieten van deze majestueuze wezens en onvergetelijke momenten vast te leggen.”

Shark Point

“Sharkpoint klinkt als een opwindende duiklocatie rond de Gili Islands, waar je kunt zien wat de naam belooft: haaien! In 2015 is er een wrak genaamd de Glenn Nusa op Sharkpoint geplaatst en dat heeft geleid tot bloeiend onderwaterleven. Dit trekt een verscheidenheid aan vissen aan, waaronder haaien, snappers, sweetlips en moray-eels.

De diepere riffen rond Sharkpoint zijn het toneel voor haaien. Een spannende ervaring voor duikers die op veilige afstand deze majestueuze wezens willen aanschouwen. In het ondiepe gedeelte van Sharkpoint heb je grote kans op ontmoetingen met schildpadden. Als je Sharkbommy bezoekt, is de kans groot dat je jonge haaien ziet – heel bijzonder!”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief