Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Van koraal tot walvishaai

Wat gaat zo’n Photo Experience toch snel. Sandra Boerlage is op Magic Island waar van alles gezien wordt. Van walvishaaien tot kleine krabben. Geniet mee van de foto’s van de deelnemers en hun verhaal!


Datum: 10 mei 2017
Duiklocatie: Moalboal, Oslob, Filipijnen

duikreport-call-to-action-350x85

foto: Mieke Noordanus

Er zijn al 2 dagen voorbij en wat hebben we al veel gezien en geleerd met zijn allen. De dag begint met een heerlijk ontbijt, duikspullen bij elkaar zoeken en een briefing van de verschillende duikgidsen.

Per 3 duikers hebben we een gids die over de duikboten verdeeld worden.
Weinig mensen om je heen en zeker genoeg gelegenheid om in zo’n klein groepje te kunnen stoeien met je fotografie.

Dit is dan ook een van de redenen waarom we deze reis met zijn allen doen, leren met elkaar en vooral de rust hebben om de foto’s te nemen.
Voor sommigen nog wat lastig.

En een enkeling mag wat egoïstischer zijn bij het nemen van een foto!!

Foto: Ernst Mulder

Bij de lunch bespraken we alle bezienswaardigheden en werden eventuele problemen verholpen. Wat een groepsgevoel is hier aanwezig, niet normaal. Karin heeft nu al een paar workshops gegeven waar ieder volop aan het woord kwam en we van elkaar ook een heleboel leerden. Vol enthousiasme en positieve jalousie hebben we al heel wat pracht foto’s gezien. Daar moet aan het einde van de vakantie toch echt een mooie top 5 van iedereen uitkomen.

Foto: Hans Kroon

Hier verslag van vandaag: Tring!!!!
@# Wekker!!!!
05.00 uur, is dit echt vakantie???
De wekker ging veel te vroeg en geen koffie (voor twee onder ons een keer geen dubbele espresso) of thee en heel wat slaperige koppies.

Het busje stond al klaar, waar we als slaperige sardientjes ingepropt werden om een ritje van 1,5 uur naar Oslob te maken.

Foto: Sandra Boerlage

Tijdens de rit werden we langzamerhand wakker en met wat vrolijke meezing muziek kwamen we geheel wakker aan. Bij Oslob aangekomen stond er een ontbijt klaar en na dit te hebben genuttigd kon de dag echt beginnen. Setje klaar en door de sterke branding koppie onder om het WAUW gevoel te laten beginnen.

Foto: Arie Wies

Even wat anders dan sardientjes, wat een beesten zeg! We kwamen ogen te kort: voor, achter, links, rechts, boven,onder en dan maar hopen op dat prachtige plaatje.

Foto: Ernst Mulder

Met grijnzen van oor tot oor kwamen we allemaal het water uit en waren aan het stuiteren om er snel weer in te gaan om er nog een keer van te genieten.

Een geweldige duikochtend met zijn allen, met heel veel lol en als afsluiting een overheerlijke barbecue.

 

Foto: Annie Wies

Dit bericht delen

Avatar
Sandra Boerlage

Ik ben Sandra Boerlage en duik sinds 2004. Het duiken vind ik echt een geweldige hobby en om al het moois wat ik zag te delen ben ik foto's gaan maken. Een leuke en uitdagende bezigheid.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *