Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Wereldprimeur voor de Grevelingen: een Tiny Sea Forest

Tiny Forests zijn er al volop. Maar nieuw is het Tiny Sea Forest dat wordt aangelegd in het Grevelingenmeer.

Op veel plaatsen in Nederland worden Tiny Forests aangelegd – kleine stukjes bos die bedoeld zijn om de biodiversiteit en natuureducatie te stimuleren. Maar een Tiny Sea Forest is nog nergens ter wereld te vinden. Dat gaat veranderen: IVN Natuureducatie en Rijkswaterstaat werken samen met Staatsbosbeheer aan een Tiny Forest onder water. Als alles goed gaat, is het in juni 2021 een feit.

Educatie 

Het plan van een Tiny Sea Forest komt van IVN. Deze organisatie voor natuureducatie bundelde de krachten met Rijkswaterstaat Zee en Delta. Samen bedachten zij om studenten van de HZ University of Applied Sciences te vragen het idee uit te werken. Daarop zijn twee teams van studenten met verschillende achtergronden aan de slag gegaan, die op hun beurt weer drie basisscholen uit de omgeving bij het project betrokken. De basisscholieren mochten aangeven wat ze in het Tiny Sea Forest zouden willen zien.

Innovatieve technieken

De initiatiefnemers kijken naar innovatieve technieken om het onderwaterleven te stimuleren, zoals het herstel van zeegras dat ooit in het meer voorkwam en een belangrijke bijdrage aan het ecosysteem kan leveren, en het gebruik van oude bomen om extra structuur onder water te creëren.

Bron: Zuidwestelijke Delta

Foto: René Weterings.

1 reactie

  1. Het klinkt aardig, maar ik ben wel benieuwd of ze ook nog gaan onderzoeken wat er op dat gebied al is gedaan en of dat werkt. Want de getijdenbakken bij Kattendijke-Wemeldinge zijn m.i. niet geslaagd en veel van de oorspronkelijk aardige reefballs staan nu vol slib.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief