Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Nieuws

Prijswinnende fotografen geven presentaties bij Sea & Sea | Duikvaker 2024

Op de stand van Sea & Sea vertellen de goudenmedaillewinnaars en tevens ambassadeurs van Sea & Sea je graag hoe je je onderwaterfotografie kan verbeteren. Kom je naar hun presentaties?

Eerst stellen wij ze graag aan je voor! Onze (prijswinnende) Sea & Sea Ambassadeurs:

Raymond Wennekes

Na een enkele top 3-notering bij het ONK in 2015 behaalde Raymond in 2016 zijn eerste titel als Nederlands Kampioen om deze in 2017 sterk te prolongeren.  Foto’s van Raymond zijn herkenbaar aan de creativiteit die je erin terugziet. Hij probeert zijn foto’s altijd net iets anders dan anders te maken. Een belangrijke factor daarbij is de belichting. Raymond legt de lat voor zichzelf erg hoog en haalt daarmee het onderste uit de kan en dat is duidelijk te zien in zijn foto’s. Raymond schrijft en publiceert regelmatig reisverslagen in de verschillende media en heeft een fotografiecolumn waarin hij de WOW-factor van een foto beschrijft.

René Weterings

Sinds 2013 neemt René deel aan het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en met enige regelmaat ook aan het Open Belgisch Kampioenschap. Elk jaar won hij wel een medaille in een van de categorieën, inmiddels meer dan 50 stuks. In 2015 werd René gekroond tot Open Belgisch Kampioen bij de Masters. In 2018 werd hij voor de eerste keer Nederlands Kampioen bij de Masters. Inmiddels kan hij trots terugkijken op 5 Nederlandse titels op rij, de laatste won hij in 2022. In 2019 nam René deel aan het WK Onderwaterfotografie op Tenerife en won daar een zilveren medaille in de categorie ‘groothoek’. Réne zal in zijn presentatie de geheimen van het perfecte visportret uitleggen.

Arco de Man

Onderwaterfotografie is zijn passie, de camera gaat elke duik mee. Succes in het fotograferen betaalde zich uit in vele prijzen tijdens fotowedstrijden, Inmiddels is het aantal medailles aardig opgelopen en de bekroning op zijn werk was de deelname aan het WK voor Nederland in 2015 – met twee foto’s eindigde hij in de top 10.
De beelden die hij maakt, zijn vaak te herkennen aan de compositie, hij probeert altijd het onderwerp of de omgeving zo vast te leggen dat het beeld ook echt tot verbeelding spreekt. Wat zijn manier van fotograferen kenmerkt, is dat de foto’s vaak genomen worden in portretstand, of het nu groothoek of macro is. Bij de onderwaterfotografie is dit een extra uitdaging en het laat je nog meer nadenken over de compositie waarmee je jezelf kan onderscheiden.

Henny Blokvoort

Vanaf 2008 is hij fanatiek begonnen met onderwaterfotografie, hij deed dat jaar ook mee met het ONK en werd dat jaar zevende . In 2012 werd hij voor het eerst Nederlands Kampioen, dit werd uiteindelijk een veelbesproken foto. Het was een selfie met een kwal. In 2013 is hij naar het WK in Cuba gegaan. Daarbij behaalde hij met twee foto’s een top tien plek, namelijk een zesdeen negende plaats. In 2014 wist hij voor de tweede keer Nederlands Kampioen te worden. De jaren erna heeft hij wel altijd in de top 3 gezeten met zijn foto’s. In 2021 deed hij voor de tweede keer mee aan het WK, hier eindigde hij met twee foto’s op de 13de plek. In 2023 behaalde Henny bij het ONK de derde plek overall en als tweede Nederlander in de rij mag hij dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het WK Onderwaterfotografie.

Peter Boots

Originaliteit, bravoure, contrast en indien mogelijk sterk oogcontact. Zijn absolute voorkeur gaat uit naar wide-angle foto’s. Een foto waar je net iets langer naar blijft kijken. Wapenfeiten zijn zilver en goud bij het ONK ‘ZOET’ en diverse prijzen bij fotowedstrijden. Hij blijft zichzelf voorhouden dat hij zijn ‘allermooiste’ foto nog zal gaan maken. Sinds 2015 is hij vaste columnist, schrijver én fotograaf van diverse duikreisverhalen in de maandelijkse glossy ‘Duiken’, wat een aangename aanvulling op zijn fotografiewerk is. Dit keer gaat zijn presentatie over het nut van het gebruik van de flitser.

Deze heren hebben zich bereid getoond om een gedeelte van hun geheimen met de beursbezoeker te delen middels een aantal presentaties. Op vaste tijden zullen de ambassadeurs hun specialisme presenteren.
Na het volgen van deze presentaties krijgt je niet de garantie dat je ook gelijk medaillewinnaar wordt. Maar het is wel de uitgelezen kans om in korte tijd heel veel tips en trucs te leren over de onderwaterfotografie. Na elke presentatie is er vaak nog even gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan deze onderwaterfotografen.
Deelname is kosteloos! Je moet alleen zorgen dat je op tijd bij de stand van Sea & Sea bent.

De agenda voor deze dagen ziet er als volgt uit:

Zaterdag
11.30 uurHenny BlokvoortWedstrijdfotografie, hoe maak je de winnende foto?
12.30 uurRené WeteringsZo maak je het beste visportret
13.30 uurRaymond WennekesDe WOW-factor in je foto
14.30 uurPeter BootsFlitsers belicht - Het belang van een onderwaterflitser
15.30 uurArco de ManDe verbeelding van verticaal met de portretstand
Zondag
12.00 uurHenny BlokvoortWedstrijdfotografie, hoe maak je de winnende foto?
13.00 uurRené WeteringsZo maak je het beste visportret
14.00 uurPeter BootsFlitsers belicht - Het belang van een onderwaterflitser
15.00 uurRaymond WennekesDe WOW-factor in je foto

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief