Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

PADI Pro-blog – PADI Specialty’s volgen en geven

In de aanloop naar het PADI Pro Event 2019 nemen PADI Course Directors je mee in de wereld van de PADI Pro’s. Hoe leuk vind je het om specialty’s te volgen? En weet je dat het nog leuker is om ze zelf te geven? Laura en Vincent Maissan lichten de mogelijkheden toe.

Vind je het ook zo leuk om je te verdiepen in de duiksport? Doe je graag iets extra’s om je kennis en vaardigheden te verbeteren? Dan is een specialty volgen iets voor jou. En dat kan over allerlei onderwerpen zoals visherkenning, navigatie of onderwaterfotografie.

Ben jij PADI instructeur en wil jij de specialty’s gaan geven? Dan kun je leren lesgeven in jouw specialisatie. Zowel beginnende als gevorderde duikers zijn eenvoudig te activeren om een specialty te volgen als jíj de enthousiaste instructeur bent die de toegevoegde waarde kunt overbrengen.

Hoe?

Er zijn twee manieren waarop je PADI Specialty Instructor kunt worden in een bepaalde discipline en er zijn 24 standaardspecialty’s om uit te kiezen!

De eerste manier om je Specialty Instructor brevet te halen en meer waarde te geven aan jouw ontwikkeling is door de opleiding te volgen bij een PADI Course Director. Middels de theoretische module in de opleiding leer je te werken met de Specialty Instructor Manual, alvorens je de uitvoeringsvereisten in de praktijk toepast. Tijdens het geven van een Specialty moet je rekening houden met meer factoren dan alleen je cursisten en de weersomstandigheden. Voor veel opleidingen dient extra materiaal te worden verzorgd, gelden andere toezichtvereisten dan bij bijvoorbeeld de Advanced Open Water cursus en de duiken moeten voor jouw cursisten niet op werken gaan lijken – Diving Is Fun!

Als Specialty Instructor in opleiding maak je extra duiken met je Course Director en met echte cursisten. Deze ervaring zorgt voor directe praktijkvoorbeelden, voordat je de cursus zelfstandig gaat geven. Het creëert meer zelfvertrouwen voor jou als instructeur, waardoor je met nog meer enthousiasme kan gaan lesgeven en je cursisten meer vertrouwen krijgen in jou. Steek meer tijd in je eigen opleiding – daar heb je op de lange termijn meer aan.

De tweede optie is een directe aanvraag. Als je kunt aantonen dat je voldoende ervaring hebt in een onderwerp en je voldoet aan de overige vereisten, kan je een directe aanvraag doen bij PADI.

PADI Course Directors hebben zelf ook weer hun specialisaties, de een weet meer over duiken met een beperking (Adaptive Techniques), de ander heeft zelf een specialty geschreven over vinslagen. Ga eens met een Course Director in gesprek en ontdek hoe je je kan blijven ontwikkelen als instructeur.

Tekst: Laura en Vincent Maissan, MaiDiving

Het PADI Pro Event 2019 vindt plaats op 24 november vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur in de brasserie van Bowling Knijn in Amsterdam. Hier presenteren 17 PADI Course Directors uit Nederland en België zich in een informele meet & greet. Kom kennis maken, kom vragen stellen! PADI geeft ook korte presentaties over professional worden en de opleidingen en is aanwezig voor al je PADI-vragen.

Maak kennis met de PADI Course Directors!

De PADi Course Directors die op 24 november aanwezig zijn, stellen zich voor. Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief