Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

NOB Foto-/filmavond met prachtplaten en meer

Fotografeer je onder water en zoek je naar een manier om je foto’s nét weer een beetje beter te maken? Dan is de NOB Foto-/Filmavond op vrijdagavond 9 februari iets voor jou.

Deze avond staat in het teken van snel stappen maken met je onderwaterfotografie. We kijken naar mooie foto’s en leren van elkaar.

Het programma op 9 februari ziet er zo uit:

Wat onderscheidt een goede foto van de rest? Ron Offermans vertelt over het belang van kijken onder water, compositie en belichting. Je krijgt een aantal praktische tips waarmee je je onderwaterfoto’s snel kunt verbeteren. Ron is auteur van de Handboeken Digitale Onderwaterfotografie en de bijlagen over camera’s en flitsers. Daarnaast geeft Ron cursussen en presentaties over onderwaterfotografie en -biologie, zijn twee interessegebieden.

Als je een prachtplaat hebt gemaakt, dan wil hem misschien ook als een mooie print aan de muur. Robert Bol werkt bij Arca, leverancier van printers, fotopapier en ChromaLuxe afdrukken. Dat is een manier van werken waarbij de foto in een aluminium plaat wordt gedrukt en dan afgewerkt met een hoogglans toplaag. We laten voorbeelden zien en Robert legt uit hoe ze het doen.  

Gerard Nieland deed in 2023 mee aan de teamwedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie. Door samen met anderen bezig te zijn met onderwaterfotografie, begeleid door een ervaren fotograaf, leer je in korte tijd ontzettend veel. Gerard neemt je mee in zijn deelname aan Team Pixel Divers onder leiding van Jos Broere, en  vertelt wat dat voor zijn fotografie heeft gedaan (los van een verdienstelijke zilveren medaille).

Foto: Gerard Nieland

Wanneer: vrijdag 9 februari
Waar: ’t Veerhuis, Nijemonde 4 in Nieuwegein
Hoe laat: inloop 20.15 uur, aanvang 20.30 uur
Prijs: gratis

De volgende NOB Foto/Filmavonden staan gepland op vrijdag 12 april en 14 juni 2024.
Vind je het zelf leuk om een keer wat van jouw werk te laten zien? Neem dan contact op met Rob Aarsen en hij vindt vast een plekje!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief