Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: monitor, onderwaterhuis en foto-/videolamp

We zijn weer in de nieuwe accessoires voor de onderwaterfotografen en -filmers gedoken. In deze editie een compacte onderwatermonitor, een universeel onderwaterhuis voor spiegelreflex- en systeemcamera’s en een nieuwe foto- en videolamp.

SeaLife Sea Dragon 3000SF Pro Dual Beam

SeaLife heeft een nieuwe lamp in het Sea Dragon assortiment foto- en videolampen aangekondigd. De 3000SF Pro Dual Beam lijkt op de bestaande 3000F Auto, maar heeft naast de 3.000 lumen groothoeklamp tegelijkertijd ook een 1.500 lumen spotlamp. Voor beide lampen zijn speciale LED lichtbronnen gebruikt die een lichtkwaliteit moeten produceren die sterk op dat van natuurlijk zonlicht lijkt. Twee extra leds zorgen voor rood licht, dat je bij het fotograferen kan helpen met focussen zonder schichtige vissen af te schrikken. De bediening van de lamp doe je met één knop. Met de 3.400mAh LiIon oplaadbare accu kan je de lamp op vol vermogen bij de 3.000 lumen een uur lang gebruiken.

Easydive LeoR universeel onderwaterhuis

Het blijft een bijzonder concept – één onderwaterhuis dat je met meerdere camera’s kan gebruiken. Met de LeoR voegt Easydive een nieuwe universele behuizing aan het assortiment toe. Dit huis is compatibel met een breed scala aan spiegelreflex- en systeemcamera’s van Canon, Nikon, Panasonic, Sony, Leica, Fujifilm en Blackmagic. De LeoR gebruikt Bluetooth om de camera te bedienen, net als de andere universele behuizingen van Easydive. Alle bedieningsknoppen zijn in het handvat verwerkt. De behuizing is gemaakt van aluminium en kan tot op een diepte van 150 meter worden gebruikt. In het huis kan je twee Li-Ion accu’s plaatsen waarmee je de camera en accessoires van stroom kan voorzien. Wat voor Easydive nieuw is, is het OLED-display voor de LeoR. Dit display geeft je meer overzicht en snelle toegang tot het menu en de camera-instellingen.

WeeFine WED-7 Pro onderwatermonitor

Een mooi speeltje voor de onderwaterfotografen en filmers die het allemaal graag een beetje beter willen zien. Met het 17 cm ultra high definition scherm kan je jouw modellen onder water gegarandeerd beter volgen. Een belangrijk verschil ten opzichte van bestaande systemen is dat de WED-7 Pro een kant-en-klare onderwatermonitor is en geen losse monitor met een los onderwaterhuis. Hierdoor is deze monitor lichter en compacter dan de concurrentie. Door de constructie van de behuizing is de monitor toch te gebruiken tot een diepte van 80 meter. De WeeFine monitor wordt gevoed door twee 18650 batterijen, goed voor een gebruiksduur van ongeveer 3,5 uur. Voor de bediening van de monitor kan je gebruik maken van de knoppen die aan de bovenzijde van de monitor zitten. Voor de aansturing van de monitor gebruik je de HDMI aansluiting die aan de onderzijde te vinden is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief