Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Algenbloei en noordenwind

De omstandigheden zijn niet optimaal als Duikreporter Leendert onderduikt in Zeeland. Maar hij weet zich, zoals meestal, prima te vermaken onder water.

Door allerlei omstandigheden was mijn laatste duik op 25 maart toen ik stokjes ging zetten in Zeeland. Gelukkig was ik vroeg want de eerste sepia’s zijn gesignaleerd. Daar wilde ik natuurlijk op af maar inmiddels is, ook rijkelijk vroeg, de algenbloei begonnen en er wordt geklaagd over het minimale zicht. Dan maar naar de Grevelingen? Tja, een stugge noordenwind zorgt daar ook voor ongunstige omstandigheden. Gelukkig is het deze maandag een stukje rustiger, dus Marco en ik wagen het er op. Ik ben als eerste ter plaatse, er is verder niemand, want Marco staat voor de Haringvlietbrug. Nog voor Marco verschijnt Peter Verhoog. Hij gaat zwemmen en niet duiken. Marco is er inmiddels ook en we kleden ons snel om. Bij het te water gaan verlies ik mijn handschoenen. Die drijven snel weg, dus ik moet erachteraan. Ik heb al koude handen voor ik onder ben…

20240422_002P4225778-128189

20240422_008P4225785-128189

Lees verder onder banner.

20240422_018P4225798-128189

Marco is al onder water verdwenen en ik ga snel achter hem aan. Ik vind hem terug bij het prieel waar hij iets aan het fotograferen is dus ik laat hem verder met rust. Ik speur vooral naar Brede ringsprietslakken maar vooralsnog geen resultaat. Dit is toch wel de tijd dat je ze tegen zou moeten komen. Zo zwerf ik via de omgeving van de wc pot terug en kom tot mijn verrassing weer eens de badkuip tegen. Daar vind ik eindelijk een leuk onderwerp, een plukje mooie witte zeeanjelieren (Metridium senile). Met de snoots er bij een wat groot onderwerp maar we proberen gewoon wat.

Ik ben lekker bezig als er bekende lichtjes opdoemen. Het is Marco. Ik wijs hem op de anemonen maar hij is niet geïnteresseerd en zwemt verder. Later blijkt dat hij ze al tegen was gekomen en al wat foto’s had gemaakt. Het wordt tijd het wat ondieper te gaan zoeken want ik zit inmiddels op zo’n 70 bar. Als ik uiteindelijk boven kom zit ik behoorlijk westelijk van de trap. Het regent en de wind is ook toegenomen. Gelukkig is het weer droog tegen de tijd dat ik bij de auto ben. Marco komt even later ook de dijk over. Qua duik was het geen topper maar het zicht was eigenlijk best prima.

Duiktijd 65 minuten, watertemp: 11 graden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief