Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Stokjes zetten

Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat binnenkort de sepia’s weer gaan paren in de Oosterschelde. Duikreporter Leendert maakt de ‘babykamer’ vast klaar.

Vorig jaar was ik rijkelijk laat dus dit jaar wil ik eens een keer op tijd zijn zodat mijn stokjes er staan voor de pijlinktvissen, sepia’s en zeepaardjes arriveren. Het is een beetje een spontane actie maar om 09:30 vertrek ik richting Zeeland. Het weer had beter gekund maar het is in ieder geval droog. Op de parkeerplaats is niemand. Beetje jammer want nu moet ik zelf mijn nekseal goed zien te krijgen. Ik denk dat ik een schoenlepel ga aanschaffen omdat ik moeite heb met het achterste deel, daar kan ik niet goed bij. Hoe dan ook, het lukt uiteindelijk allemaal.

De stokjes heb ik eerder al klaar gelegd, dan hoef ik dat niet zwetend in mijn pak te doen. Op de trap staan 2 kinderen en hun opa met hengels te zwaaien en ik vraag ze om opzij te gaan en even niets uit te gooien maar ze begrijpen dit als: wegwezen hier. Ze stappen op hun fiets en verdwijnen. Ik sleep de stokjes naar de juiste plek en begin met het uitzetten van een parcours. Dat moet ik met elke nieuwe lading gaan afleggen om de stokjes een beetje bij elkaar in de buurt te houden. Helaas gaat het op dit punt helemaal mis want al tijdens het uitzetten van het parcours, en helemaal bij het plaatsen van de eerste lading, daalt het zicht naar 30 cm. No way dat ik dat parcours terugvind. Een beetje op gevoel zet ik de tweede en derde lading. in plaats van tentjes zet ik ze nu in een rijtje, globaal oost-west gericht. Mocht ik het parcours later nog terugvinden, dan hoop ik toch uiteindelijk weer bij mijn stokjes uit te komen.

Duiktijd: ongeveer 1 uur. Watertemp.: 9 graden

Een foto van 2023!

2 reacties

 1. Wat een fijne Duikreport, lekker geschreven.
  Tsja, wat er in onze duikkratten zit dat niks met duiken te maken heeft?! Van schoenlepels tot afwashandschoenen, en alles.daar tussenin.
  Na een veuls te lange duikpauze pak ik de draad deze lente weer op. Hoop dat ik je stokjes ook kan vinden, mooi begroeid, wellicht met aangename verrassingen? Alleen al een hooiwagenkrab die zich bekleedt met wier en spons vind ik een feest om ademloos (nou ja, figuurlijk gesproken dan) bij te hangen en te fotograferen.

  REAGEREN
 2. Leuk te lezen. Hopelijk meer geluk dan de snotolven dit jaar. De stokken gaan we zeker eens zoeken.
  Goed bezig.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief