Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Brenda de Vries – Duiken in Egypte: Fury Shoals

Fury Shoals is geen straf voor Duikreporter Brenda. Drie dagen duikt ze hier op de wrakken en riffen van de Rode Zee.

Omdat wij de enige gasten op het resort zijn vragen we uiteraard weer om caverns en wrakken. Er liggen in totaal 3 wrakken die bereikbaar zijn en een paar caverns. Mooi, dan kunnen we ook deze 2 dagen elke dag een wrak doen. Dat is geen probleem.

Dus varen we ’s morgens eerst naar een duikstek met een wrak en daarna naar een ander rif of cavern.

1 van de wrakken die we aandoen is het zgn. ‘Chinese wreck’. Dit is een wrak wat aardig vergaan is en het begint direct onder de oppervlakte.  De gids loodst ons naar het wrak en weet dat hij dan kan gaan wachten, want we bekijken elk hoekje van het wrak. Het is een oud stoomschip en ik vind zeker 3 schoorstenen. Dus heel klein was het schip ook niet. Nu ligt het wrak over een vrij groot oppervlakte verspreid.

 

P8246822-2d-117721

Na ongeveer een half uur zijn we uitgekeken en het is maar goed dat we vroeg hier waren, want er komt een hele boot aan met duikers en die zijn niet al te ervaren. Het zicht rond het wrak is meteen weg. Fotograferen zou ook alleen al wegens de vele duikers onmogelijk worden, je krijgt er altijd vinnen of bellen op. Jammer.

Wij vervolgen onze duik langs een rif en laten ons met de stroming meedrijven. Het rif is hier zeker ook mooi.  Een schildpad zwemt nog een stukje met ons mee.

P8246810-2e-117721

Het andere wrak wat we op de andere dag aandoen is meer in tact, maar ook hier kun je er niet in. Maar mooi begroeid is het wrak wel. Wederom ligt het wrak niet diep.  We krijgen ook weer alle tijd om het wrak goed te bekijken. En we zijn de enige duikers op het wrak. Dat maakt het ook wel fijn.

De andere duiken in de ochtend worden gemaakt op een rif en daar zijn ook wat caverns. Dus lekker spelen met licht. Helaas zien we wederom geen ‘groot wild’ in de vorm van haaien, maar de riffen zijn hier echt onaangetast. Wel merk je dat er weinig duikers komen, want de vissen zijn echt schuw.  In de caverns krijgen we ook weer ruim de tijd om te fotograferen. Geen gehaast, gewoon lekker rustig er doorheen.

Wat opvalt is dat de duiken echt ondiep zijn. Met 22m houdt het wel op zeg maar. Niet dat het erg is, maar op Bonaire of Curacao zit je snel wat dieper.

De middagduik gaat naar een rif minder ver, maar zeker ook mooi. Hier duiken we zonder gids. De zon is tijdens de middagduik wat vervelend, staat eigenlijk net te veel recht boven je voor de ideale foto. Maar het is niet anders.

P8236081-2a-117721

De nachtduik op dag 2 is inderdaad weer op dezelfde stek als een dag eerder. Het is leuk, maar helaas niet bijzonder. Wij begrijpen de reviews. Het zicht laat ook weer te wensen over. Nu komt bij ons het idee om voor te stellen of we op dag 3 niet 2 duiken in de middag kunnen maken, dan te gaan eten en daarna de 2 uur transfer maken. We zullen dan wat eerder dan rond 11 uur ’s avonds bij onze andere accomodatie aankomen en dat is wel prettig.

Na overleg blijkt het geen probleem te zijn om in de middag een 2e duik te maken, al begrijpen ze niet geheel waarom. Ze zijn bang dat het licht minder mooi is. Wij hebben gezegd dat dat dan ons risico is, maar dat we liever in de middag duiken dan in de avond, ook wegens het slechte zicht op de stek voor de nachtduik en het tijdstip. En dus worden we zo op de 3e dag gedropt op een stek waar we nog niet eerder geweest zijn. Hier is het zicht goed en het is een prachtig rif.

Na in totaal 12 duiken in 3 dagen komt er een einde aan ons avontuur hier. Het duiken is hier werkelijk fantastisch en inmiddels eten we gewoon samen met het personeel. In het begin kregen we ons eigen tafeltje, maar waarom eigenlijk? De surfinstructeur eet ook mee en ook daar hebben we een leuk gesprek mee. En ondertussen hangen onze duikspullen te drogen. Altijd handig net wat eerder duiken.

 

P8236128-2b-117721

Verder zijn ze hier niet gewend dat gasten flessen van de boot halen. Wij vonden het wel wat sneu dat iemand al onze lege flessen van de boot naar de kant moest brengen dat we maar gewoon even geholpen hebben. De service is hoog. Tevens is meteen geregeld dat we geen checkdive bij dat andere resort hoeven te maken en dat we direct kunnen gaan duiken daar vanaf 6 uur ’s morgens. Maar toch praten we nog even na over deze 3 dagen. Gaan we er spijt van krijgen dat we nog gaan verhuizen naar een ander resort? Het kan haast niet beter worden dan hier. Het eten is hier super, de duiken zijn goed, en iedereen is vriendelijk. En ondanks dat ik de enige vrouw ben voel ik me totaal niet onveilig.

De transfer is lekker relaxed en als we aankomen op het andere resort krijgen we bij wijze van een hartverzakking. Het is gedaan met de rust. Van enige gasten is het hier aardig vol. Niet dat het negatief is, maar het valt wel op. We zitten dus weer in de gezellige drukte. Voor we op bed gaan nemen we nog wat te drinken en dan is het echt tijd voor een goede nachtrust en deel 2 van ons duikavontuur.  Maar deel 1 is in ieder  geval meer dan geslaagd.

P8236329-2c-117721

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief