Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joost Boerman – Roughhead Blenny

Duikreporter Joost Boerman deelt zijn eerste snootfoto. Maar wat is nu de exacte naam van het visje op deze foto?

0O3A9573-87599

Na een half uur zoeken op internet kwam ik met deze naam de “roughhead blennie”. Toch ben ik nog niet helemaal verkocht of dit wel zijn originele naam is. Misschien kan iemand mij vertellen wat het honderd procent is. Waar ik wel zelf erg trots op was dit heb ik gemaakt met een snoot. Eén keer eerder had ik een snoot gebruikt en dat ging niet zoals ik het wou. Deze snoot is gemaakt uit een trechter, eigenlijk gewoon een trechter gevonden die precies op mijn flitspast en zwart gesproten. Ik ging met zonsondergang het water in opzoek naar Blennies die ik zo kon fotograferen dat er open water achter hun zat. Na een paar verschillende posities van de snoot kwam er ik achter dat rechts schuin naar voren langs de steen het beste was om alles zwart te krijgen behalve de Blennie. Ik heb hier voor een 100mm macro lens gebruikt met een SMC-2 waar door ik de foto niet heb gekropt en dit zijn originele formaat is .

2 reacties

  1. Leuke foto.
    Ik denk dat het de Medusa Blenny (Acanthemblemaria medusa) is.
    Ref.: Reef fish identification Florida Caribbean Bahamas

    REAGEREN
  2. Die is echt superscherp zeg

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief