Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen / Reportagewedstrijd

Marsa Alam (Egypte)

Glenn Verheyde reist naar Marsa Alam in de Rode Zee waar hij bijzonder onderwaterleven ontmoet. Met zijn verhaal Marsa Alam (Egypte) 2016 doet hij mee aan de Reportagewedstrijd..

Glenn_Verheyde_dsc_1970

Na negen maanden duiken in koud water werd het tijd voor onze eerste duikreis. Mijn buddy alsook mijn vriendin Chloё die een paar dagen voor vertrek nog haar PADI Open Water Advanced brevet behaalde, zorgde voor goed gezelschap. Na aankomst in Marsa Alam werden wij met een bus naar ons hotel gebracht waar wij de komende twee weken verbleven. De eerste avond besloten we een strandwandeling te maken. Tijdens de wandeling vonden we een spoor dat vanuit het water enkele meters verder naar een put leidde. Wij konden onze ogen niet geloven maar daar was een schildpad eieren aan het leggen! Na even kijken besloten wij het mooie dier met rust te laten. De volgende morgen was ik al vroeg uit de veren en moest ik gewoon dat mooie heldere water in. Ik zat nog maar net het water in en lag al oog in oog met een schildpad te dobberen.

Glenn_Verheyde_dsc_1961

Glenn_Verheyde_dsc_1793

Daarna brachten wij ons duikmateriaal naar het duikcentrum. Wij konden al snel onze checkdive doen en deden die avond onze eerste nachtduik. Nachtduiken blijven gewoon super, zeker omdat de onderwaterwereld er helemaal anders uitziet, ook de dieren gedragen zich helemaal anders. Wij hadden het geluk de Spaanse danseres te mogen bewonderen. Zelfs onze duikgids was onder de indruk want hijzelf had er al zes maanden geen meer gezien.

Glenn_Verheyde_dsc_1365

De volgende dag al vroeg wakker voor onze eerste dag bootduiken. Na een stevig ontbijt stapten we de boot op richting Shaab Marsa Alam. Er waren veel duikers aan boord wat voor een leuke sfeer zorgde. Bij aankomst riepen de gidsen dat iedereen in de Zodiac moest met vinnen, snorkel en duikbril. De Zodiac bracht ons naar dolfijnen waar we ons ook achterwaarts in het water lieten vallen. Ik kon er minstens wel vijftien tellen! Na enkele minuten snorkelen waren ze niet meer bij te houden maar het was geweldig!

Glenn_Verheyde_dsc_2050

Glenn_Verheyde_dsc_2049

Daarna was het tijd voor onze duik. Na de buddycheck moesten de duikers één voor één terug de Zodiac in en werden we opnieuw gedropt dicht bij de dolfijnen. Nadat ze ons voorbijsnelden, gingen we verder met onze duik. Al gauw vonden we blauwgespikkelde pijlstaartroggen, clownvisjes, koraalduivels en veel meer!

Na de duik had iedereen grote honger en kregen we ons middagmaal op de boot. Na onze maaltijd en een pauze was het tijd voor de tweede duik. Bij de afdaling waren er vier pijlinktvissen te zien en doken we richting de koraalblokken. Bij één van de koraalblokken zat er een octopus goed verstopt die de gids aanwees. Bijna op het einde van de duik doken we nog door een klein grotje waar we een mooi slakje gezien hebben.

Glenn_Verheyde_dsc_2015

Glenn_Verheyde_dsc_1803

Toen we terug aan het duikcentrum waren hebben we ons duikmateriaal gespoeld en opgehangen, logboek ingevuld en was het tijd voor een lekker ijsje. Op één van onze vakantiedagen besloten we naar Marsa Mubarak te gaan snorkelen. Om half zes in de morgen vertrokken we samen met nog een duiker die we hadden ontmoet, stapvoets richting Marsa Mubarak. Na een twintigtal minuten kwamen we aan en gingen we te water. Er was veel deining en mijn vriendin ging uit het water. Iwan en ikzelf besloten nog even verder te zoeken naar iets moois. Na even zoeken zagen wij een grote barracuda, gitaarrog, prachtige kwallen en dan plots trok Iwan aan mijn vin en wees mij een grote schildpad aan. Toen ik naar links keek kon ik het bijna niet geloven maar er zwom een dugong recht op de schildpad af om hem te verjagen. Toen de schildpad weg was, hadden wij de kans enkele minuten de dugong te bewonderen en de kans gekregen enkele foto’s te maken. Alweer een onvergetelijke dag!

Glenn_Verheyde_dsc_1777

Glenn_Verheyde_dsc_1776

Ook maakten wij twee kantduiken waar we met een busje naartoe werden gebracht. Het was wat avontuurlijk te water gaan maar dat kan ook wel eens leuk zijn. Tijdens de duik hebben we een dugong gehoord maar helaas niet gezien. Wel prachtig koraal gezien, schildpadden, koraalduivels en nog veel meer.

Tijdens onze veiligheidsstop van de tweede kantduik zwom er een groep van wel meer dan twintig pijlinktvissen ons voorbij wat alweer een schitterende ervaring was. Verder maakten wij nog vele mooie duiken en gingen bijna elke dag snorkelen.

Gaan wij nog terug? Zeker! Wanneer? Zo snel mogelijk!

Glenn_Verheyde_gitaarrog

Glenn_Verheyde_dsc_1840

Glenn_Verheyde_dsc_2171

Glenn_Verheyde_dsc_1725

Glenn_Verheyde_dsc_1722

Tekst en foto’s: Glenn Verheyde

Benieuwd naar de andere inzendingen die al gepubliceerd zijn, klik hier!

De Reportagewedstrijd wordt mogelijk gemaakt door:
la-pura-vista-banner                       bonaire-logo-400px

Ook meedoen? En kans maken op een reis voor twee personen naar Bonaire?
Wil je ook meedoen met de Reportagewedstrijd 2016? Dat kan! Tot en met 15 december kun je inzenden. Klik hier voor alle informatie.
Je maakt kans op een reis voor twee personen naar Bonaire, inclusief vlucht, accommodatie, duiken en autohuur.

LET OP!!!! DE REPORTAGEWEDSTRIJD IS NIET HETZELFDE ALS DE RUBRIEK DUIKREPORTER. ALS JE EEN EERDER GEPLAATST DUIKREPORT WILT INZENDEN VOOR DE REPORTAGEWEDSTRIJD, KAN DAT. JE MOET HET DAN OPNIEUW INSTUREN ZOALS IN DE VOORWAARDEN STAAT VERMELD.

1 reactie

  1. Mooi gedaan!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief