Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – La Isla Verde 1/3

La Palma is vorig jaar zo goed bevallen dat ze besloten hebben na een half jaar weer een weekje te gaan. Ze hebben een mooi huisje bovenop een 25 meter hoge klif. De golven beuken zo hard tegen de rotsen dat de luiken in het huisje trillen, erg gaaf om te zien. Duikreporter Aike Willemsen bezoekt La Palma opnieuw!

De eerste dag beginnen we bij het zwembad en rijden daarna een stukje naar het Noorden. Het plan was om bij Lomada Grande met 1 auto naar beneden te rijden, om vervolgens met een tweede auto weer naar boven te rijden zodat we alleen naar beneden hoeven te wandelen. Met 2 Polo’s eigenwijs een 4×4 weggetje in te rijden is een heel goed plan, halverwege maar omgekeerd om door te rijden naar een ander punt.

We eindigen bij uitzichtpunt Puerto de Sto. Domingo waar 2 grote rotsformaties in zee liggen, een mooie stop voor wat foto’s en een korte wandeling naar de kust waar wat locals vissen en in een poel zwemmen. We eindigen de dag in Restaurant Azul, de weg erna toe is net zo spectaculair als het eten, wat een top tent en dat uitzicht…..zucht!

Aike Willemsen-060517-Puerto de Sto. Domingo-51278

Aike Willemsen-060517-Azul-51278

Vandaag een dag duiken, vorige keer hebben we alleen in het Westen kunnen duiken, maar door de hoge golven zijn we dit keer aan het Oosten gebonden, leuk want allemaal nieuwe stekken dus! We meeten met de crew van Casa de Buceo – Duikhuis La Palma in Los Cancajos. Een van de plaatsen hier met een zwart strand. De eerste duik gaat richting de “Canyon” waar wel al snel mooie gekleurde schorpionvisjes zien en een geel blauw slakje (Hypselodoris cantabrica).

Onder een kleine lavaboog vinden we een egelvis die wel even wil poseren voor de camera. Jammer dat ik de macrolens erop heb, helemaal nu er een paar meter verder een grote rog op het zand ligt. Ik sluit de duik af met een foto van een blenny die op het koraal zit en niet veel later lopen we zo weer het strand op, relaxt duiken dit!

Aike Willemsen-070517-Blenny-51278

Voor de tweede duik gaan we aan de andere kant van het strand het water in, tussen de golfbrekers door bereiken we “Monta Lava”. Ontelbaar veel vuurwormen hier en hagedisvissen. Rustig benaderen voor een foto en ondertussen zorgen dat je niet per ongeluk met je hand op een vuurworm leunt. Ook deze duik weer een slakje en na een dikke 70 minuten lopen we weer tevreden het strand op.

We drinken wat in een barretje en 45 minuten en 3000 bochten later zijn we weer bij ons huisje. Dat wordt barbecueën met uitzicht op zee vanavond.

Aike Willemsen-070517-vuurworm-51278

Aike Willemsen-070517-Hagedisvis-51278

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief