Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Kikker

Een kleine rustpauze van de kikker was alles wat fotograaf Luc Rooman nodig had om deze foto te kunnen maken. Dit is het verhaal achter de foto.

Komt de foto je bekend voor?
Dat kan… dit is één van de 24 foto’s die in onze foto-expo op Duikvaker 2024 hingen.

Het bewuste water waar ik deze foto heb genomen, is een ware hotspot voor waterlelies, maar ook zeer rijk aan verschillende soorten amfibieën. Het plan was om in het late najaar het afsterven van de waterlelies te fotograferen, iets wat ik voordien nog nooit gedaan had.

Maar op een bepaald moment zag ik een kikker aan de oppervlakte voorbijzwemmen. Ik heb snel de achtervolging ingezet. Gelukkig was hij even aan een rustpauze toe en kon ik enkele foto’s nemen. Daarna zette hij zijn tocht verder.

Camera en instellingen

Camera: Nikon D 500 in Isotta onderwaterhuis
Lens: 10,5 mm fisheye Nikon
Flitser(s): 2x Subbtronic flitsers
Instellingen: F22, 1/125, ISO 100

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief