Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jurjen Balkema – Duiken bij Bangka Island

Tijdens een duik bij Bangka Island in Noord-Sulawesi waant Duikreporter Jurjen zich in een achtbaan. De stroming maakt het filmen er niet makkelijker op. 

Als je dan toch in Noord-Sulawesi bent en je hoort geweldige verhalen van Bangka Island, dan moeten we daar uiteraard wel een trip naartoe maken. Een ruim 1,5 uur durende boottocht om er te komen. Bangka staat bekend om vooral het grotere leven omdat de kant waar we duiken meer in open doorgaand water ligt. Het stroomt hier dan ook een bak meer dan rondom Bunaken, maar dat mag de pret niet drukken.

Na overboord gaan en met kunst en vliegwerk de camera’s aanpakken en zekeren aan het trimvest wanen we ons in een soort achtbaanattractie. Man, man, man, wat een stroom in het begin en het liedje “I believe I can fly” kwam boven en was dan ook meer dan van toepassing. Film technisch kun je niet veel behalve met de GoPro om je heen filmen en hopen dat je de snelheid van de stroming kunt vastleggen. Dat kwam uiteindelijk niet helemaal tot zijn recht, maar het was wel super gaaf.

Wat een scholen vis en groot weelderig koraal. Vooral softkoralen met uitbundige kleuren.

Eenmaal meer in de luwte wordt het beter om te filmen en blijkt dat Bangka ook andere prachtig onderwaterleven te bieden heeft. Deels lijkt het wel op wat we bij Bunaken zagen, hoe kan het ook anders, zo ver ligt het nou ook weer niet van elkaar af, maar vooral uitbundiger en ruiger door de “open” ligging.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief