Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Maagdelijk duiken in Saoedi-Arabië

Een bestemming buiten Europa die groen kleurt en garant staat voor maagdelijke riffen en verlaten duikstekken? Ja, dat is Saoedi-Arabië, en je kunt er nu heen met Dive Along holidays!

Flashback naar begin 2020: Saoedi-Arabië heropent zijn grenzen voor duikers. Het land heeft een scherpe bocht gemaakt, noem het gerust een geweldloze revolutie. Vrouwen moeten niet langer gesluierd rondlopen, de ene na de andere beperking verdwijnt in sneltempo, een visum bekom je gewoon online en toeristen worden met open armen ontvangen! Helaas komt er even abrupt een einde aan het duiken in deze ongekende schoonheid als dat het gekomen was. Het land sluit onder druk van een venijnig beestje zijn grenzen voor toeristen… Corona heeft de wereld in zijn macht…

Tot nu! Saoedi-Arabië wordt door de Europese Unie als groen gebied beschouwd. Reizen naar Saoedi Arabië is corona-safe: er zijn geen beperkingen en je hoeft niet in quarantaine na terugkeer mits dubbele vaccinnatie of negatieve test.

Ervaren duikers hebben er vaak de mond vol van: “Egypte 25 jaar geleden, dat was pas duiken!” Welnu, dit is het ogenblik waarop jij dit zelf (opnieuw) kan meemaken! Er werd meer dan 10 jaar niet op de riffen gedoken, destructieve visvangst door grote trailers is onmogelijk in Saoedi-Arabië en zelfs nu zijn slechts enkele liveaboards operationeel langs een kustlijn die dubbel zo lang is als de Egyptische. Het hoeft geen verdere uitleg: dit is het ogenblik om Saoedi-Arabië te ontdekken! Terwijl duikers in Egypte al decennia kopje onder gaan, is Saoedi Arabië als duikbestemming maagdelijk ongeschonden! Het is ongetwijfeld één van de laatste duikgeheimen op Aarde.

Saoedi-Arabië is als duikbestemming maagdelijk ongeschonden! Het is ongetwijfeld één van de laatste duikgeheimen op aarde.

Uitgestrekt en ongerept

De riffen strekken zich uit vanaf de grens met Jordanië tot aan de grens met Jemen, zowat 80% van de Oostelijke Rode Zee. De Saoedische wateren zijn als het ware een gigantisch onderwaternatuurpark met grote scholen rifvissen en pelagische vissoorten (talrijke haaiensoorten, mantas, …). Het landschap wordt afwisselend gevormd door drop-offs, prachtige rotsformaties en gigantische koraaltuinen van zowel hard als zacht koraal. Dolfijnen zijn zeer geregeld van de partij. Murenes, scholen barracuda’s en bultkop-papegaaivissen, en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan met het opsommen van de schier oneindige fauna en flora… Als je duikt in Saoedi-Arabië, ben je samen met je reisgenoten de enige duiker in de regio. Een droom toch!?

Saoedi-Arabie_Dive-Along_sep2021_ (4)

Als je duikt in Saoedi-Arabië, ben je samen met je reisgenoten de enige duiker in de regio. Een droom toch!?

Saoedi-Arabie_Dive-Along_sep2021_ (3)

Wekelijks vertrek

Via Dive Along (Vlaamse organisator van duikreizen), kan je nu wekelijks afreizen naar Saoedi-Arabië. Aan boord van de comfortabele Saudi Explorer kunnen maximaal 20 duikers in alle comfort genieten van de wondere Saoedische onderwaterwereld!

Prijs voor een week cruise vanaf 1.525 € per persoon (exclusief vluchten en plaatselijke toeslagen).
Vliegen kan je vanuit Amsterdam en Brussel met Egyptair (stop in Cairo), of vanuit Frankfurt en Parijs met Saudi Airlines (rechtstreeks).

Daarnaast staat van 12 tot 19/03/2022 een speciale rEVO Rebreather trip gepland. Technisch duikers krijgen tijdens deze trip speciale ondersteuning van Pieter De Coene (rEVO Rebreathers) en Johan Devolder (specialist duikreizen in Saoedi-Arabië, én rEVO duiker).

Meer info over de Saoedie-Arabië-trip met Dive Along

bsh_soft

7 reacties

 1. Interessant! Is een verblijf aan land in combi met duiken ook mogelijk?

  REAGEREN
  • Hallo Joost,

   Er zijn inderdaad lokale organisaties die rondreizen organiseren, maar ik heb hier persoonlijk geen ervaring mee, en kan dan ook niet de kwaliteit van hun aanbod.
   Een verblijf in een hotel in combinatie met dagtrips zou ik niet aanraden. Dit is vooral gericht op de lokale markt, en de betere duikplaatsen worden niet aangeboden.

   REAGEREN
 2. Over welke prijsklasse spreken we dan? Stel 7 dagen liveaboard… prijs all in graag.
  Hoeveel volk is er evt. nodig voor een full charter?

  REAGEREN
  • Hallo Gerrit,
   Prijs is uiteraard afhankelijk van de vluchtprijzen. Momenteel staat de Saoedische overheid geen transit in Egypte of Turkije toe, omwille van de verslechterde Corona-situatie in die landen. Daardoor zijn de goedkopere tickets met Egyptair en Turkish Airlines niet mogelijk en komen we bijvoorbeeld uit bij rechtstreekse vluchten met Saudi Airlines vanuit Parijs of Frankfurt.
   Als we ons hierop baseren komt de pakketprijs neer op +/- 2.200€ pp (exclusief lokale kosten en taksen à 150€, en supplementen als nitrox, 15L tanks en fooien).
   Voor de Corona-crisis waren er ook rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, maar deze zijn momenteel nog niet opnieuw opgestart.
   De Saudi Explorer heeft een capaciteit van 20 duikers. Voor een full charter zijn er speciale groepscondities.

   REAGEREN
 3. Wanneer is de planning voor de 1e duikreis daar naar toe?

  REAGEREN
  • Dag Kees,
   Saudi Explorer is momenteel reeds operationeel. Indien je een bepaalde periode voor ogen hebt, stuur gerust een mailtje, dan checken we onmiddellijk de beschikbaarheid.
   Mailto: info@dive-along.com

   REAGEREN
 4. Hallo Joost,

  Er zijn inderdaad lokale organisaties die rondreizen organiseren, maar ik heb hier persoonlijk geen ervaring mee, en kan dan ook niet de kwaliteit van hun aanbod.
  Een verblijf in een hotel in combinatie met dagtrips zou ik niet aanraden. Dit is vooral gericht op de lokale markt, en de betere duikplaatsen worden niet aangeboden.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief