Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Zomeravondduikjes Passion4diving

Locatie Bergse diepsluis

 

Het zwembad seizoen van de duikclub passion4diving is voorbij dus gaan we donderdag avond niet meer naar het zwembad maar gewoon lekker naar de Oosterschelde, toch makkelijk de Oosterschelde in je achtertuin.

Ik ga deze duik wat proberen met poorten, lenzen en droge diopters en dan daar een combinatie van dus het word een probeer duikje.

Aangekomen op de parkeerplaats van de Bergse diepsluis is het al lekker druk met leden van de club, even een praatje maken en een buddy’s zoeken en daarna lekker het water in.

Ik ga vandaag met Ugo het water in ook een fanatiek onderwaterfotograaf, Ugo gaat voor het kleine spul en met een snoot op zijn flitser ik ga wat proberen met een combinatie lens diopter en dome poort gewoon om eens te kijken wat dar de resultaten mee zijn.

We besluiten om naar links te gaan en gewoon maar zien wat we tegen komen onderwater, eerst gaan we naar de dahlia bij de trap, ik wijs Ugo de dahlia aan en hij staat er heel mooi bij, het lijkt net alsof hij weer wat groter is geworden en hij staat helemaal open.

Ugo gaat los op de dahlia en ik scharrel wat rond of ik iets kan vinden voor op de foto dat lukt niet helemaal omdat de combinatie lens, poort en diopter niet optimaal is daarom ga ik maar wat zoeken tussen het wier en het is dus waar als 1 van een buddypaar fotografeert en de andere zoekt zomaar wat rond dan zie je veel en veel meer.

Ik zie mooie steurgarnalen, hooiwagenkrabben, veel oorkwallen die voorbij kwamen zweven, tig en tig zwarte grondels in lege oesters, krabben enz enz.

1-_1014059

Ugo is klaar en we gaan verder, ik ga toch nog even kijken naar de sepia stokken die ik in het begin van het jaar heb gezet maar helaas wel eitjes van de sepia maar er was geen sepia te bekennen.

Na de stokken allemaal te hebben bekeken zijn we terug richting de kant gezwommen en gaan we een stukje ondieper en ineens ligt er een harder voor onze neus, hij ligt stil en hangt net boven de bodem en we konden hem zeker tot op een halve meter benaderen, schitterend als we nog iets dichterbij komen begint hij een beetje met zijn staart te bewegen en dan ineens schiet als een raket, weg binnen een seconden is hij verdwenen.

2-_1014074

Ik probeer toch nog wat foto’s te maken van de vele grondels in de lege oesters, als je met je lamp er op scheen zag je die vele kleine zilveren oogjes in de kleine eitjes schitteren, je kunt daar hele mooie foto’s van maken.

 

 

 

7-_1014128

Na een tijdje zwemmen we weer richting de trap en het was weer een mooie duik vooral het kleine spul was mooi om te zien, we praten nog even de duik door en over het hoe en wat over het fotograferen en dan vooral over flitsers.

We gaan er uit en de hele club zit al aan de koffie, helaas moet ik deze avond overslaan ik kleed me om en ruim de spullen op en ga naar huis want ik moet kwart voor 5 weer uit mijn bed.

Ugo bedankt voor de duik.

4-_1014055

Duik 672, Donderdag 27-06-2014, Bergse dieplsuis, Nederland.

Ik ben 69 minuten onderwater geweest, ik ben rond 20:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max 7,2 meter diep geweest.

 

 

3-_1014079

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief