Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Blijf af van fuiken!

Fuiken in het Zeeuwse water zijn een doorn in het oog van menig duiker. Maar het is niet de bedoeling dat ze worden vernield of leeggehaald.

Foto: Roel van der Mast

De NOB ontvangt regelmatig meldingen van Zeeuwse beroepsvissers over vernielde of leeg gehaalde visfuiken. Tussen 27 april en 2 mei is er bij Gorishoek heel veel schade aangericht – maar liefst 30 fuiken werden vernield of leeg gehaald!

Beroepsvissers hebben een vergunning voor het vissen en verdienen hun brood op de plekken waar wij duiken. Als duiker moet je dit respecteren en dus van de fuiken afblijven. Of een fuik legaal is, zie je aan de boeitjes die erboven drijven. Ongemarkeerd vistuig is niet toegestaan en kun je melden bij de politie – ook dat is geen vrijbrief voor vernielen.

De beroepsvissers houden rekening met de sportduikers. Dit weekend zullen zij de fuiken uit de buurt van drukke duikplaatsen houden.
Houd jij als duiker dan ook rekening met hen?

4 reacties

 1. Is het weer zo ver? Jammer dat een handjevol het verpest voor de hele grote groep duikers.

  REAGEREN
 2. Handen af van andermans broodwinning alleen zo kunnen visserij en duikers samen in het zelfde water, hun werk en sport uitvoeren.
  Als iemand gesnapt wordt zijn hele uitrusting inleveren en een stevige boete.

  REAGEREN
 3. Vandaag gemerkt dat de fuiken aardig uit de buurt stonden van de duikplaats a/d zeelandbrug. Prima zo!

  REAGEREN
 4. Het lijkt me waarschijnlijker dat zoiets door ‘professionele’ stropers gedaan wordt, dan door een sportduiker. 30 fuiken open halen lijkt me nogal een klus.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief