Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk van den Bergh – Nog even profiteren van de nazomer!

In zijn vorige reportage meldde hij dat hij een tijdje uit de ether zou verdwijnen om zich klaar te maken voor de duikreis naar Lanzarote. Maar buddy Pierre Spirlet en de mooie weersvoorspelling beslisten er anders over …

Om 09.15 uur staan we bij Anna Jacobapolder. Mist … 11° … koud … waar is die zon? Er zwemt een zeehond rond de haven! Pierre heeft de zeepaardjes nog niet ontmoet, ik weet ze zitten, dus dat wordt ons duikplan.

Marina, de echtgenote van Pierre, is er ook bij, maar ze duikt niet mee omdat ze een beetje verkouden is. Wanneer ze een paar foto’s wil komen trekken neemt ze echter wél een duik … ze schuift uit op de gladde dijk … gelukkig niet tot in het water!

Het zicht is heel goed en na 8 minuten zijn we al bij de juiste kabel. Echter … geen zeepaardjes meer te vinden. We moeten ons tevreden stellen met hun familie, de zeenaalden. Die zijn nog wel massaal aanwezig.

Dirk-Van-den-Bergh_20170925_zeenaald-55768

Er is genoeg te zien: de kabels zijn mooi begroeid. We zien twee zeedonderpadjes en een bende krabben steelt de show, vechtend om een oester.

Dirk-Van-den-Bergh_20170925_anemoontjes-55768

Wanneer we na 65 minuten terug boven komen zijn we blij dat het zonnetje aan het doorbreken is! We zijn max. 7,5 meter diep geweest en de watertemperatuur was 15°.

Dirk-Van-den-Bergh_20170925_Dirk-Pierre-55768

Voor een tweede duik rijden we naar de Bergse Diepsluis. De mist is nu volledig verdwenen en het zonnetje schijnt volop. Het is laag water en hierdoor ligt het platform slechts op 8 meter diepte. Door de koudere watertemperatuur zijn er nu geen algen meer in het water en het zonlicht dringt door tot op het platform! Nadeel van het koudere water is wel dat het leven stilaan minder en minder wordt …

Dirk-Van-den-Bergh_20170925_hooiwagenkrab-55768

Geen speciale vermeldingen dus … Na 63 minuten zijn we terug bij de duiktrap. We zijn max. 9,5 meter diep geweest en ook hier was de watertemperatuur 15°.

Dirk-Van-den-Bergh_20170925_oesters-55768

Na de duik gaan we in Tholen nog iets eten. Marina en Pierre gaan mee naar Lanzarote en we zijn al volop in vakantiestemming! En nee … dit is nóg niet het laatste verslag vóór het vertrek: Pierre weet me te overhalen om morgen nog een duikje bij de Zeelandbrug te gaan doen …

Bovenstaande foto’s zijn van Pierre (en ééntje van Marina …)

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *