Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Zeepaardje, zeepaardje en nog een zeepaardje

John duikt bij Zoetersbout. Opnieuw op zoek naar het zeepaardje. Duik 540.


Datum: 25-10-2012
Duiklocatie: Zoetersbout

duikreport-call-to-action-350x85

Afgelopen zondag al een duik gemaakt op Zoetersbout gemaakt m het zeepaardje te zoeken toen hadden we hem helaas niet gevonden. Vandaag had ik met kaj afgesproken dat we naar Zoetersbout zouden gaan voor het zeepaardje, Marleen gaat ook mee want die had nog nooit een zeepaardje gezien, voor kaj was het zijn derde dit jaar en voor mijn zou het ook mijn derde worden, het is eigenlijk niet voor te stellen drie verschillende zeepaardjes in een jaar.

Mijn auto is kapot en Kaj zou mij ’s middags op komen halen, als Kaj opbelt zegt hij dat hij ’s morgens al naar Zoetersbout is geweest en bijna twee uur heeft gezocht en het zeepaardje niet heeft kunnen vinden. Dat is jammer, we besluiten dan maar naar de Bergse Diepsluis te gaan.

2012-10-25_duik_540_119

Als Kaj me op komt halen, vertelt hij dat toen hij uit het water kwam veel luchtbellen op dezelfde plaats heeft gezien, ongeveer waar het zeepaardje zich zou ophouden, misschien zat hij er dan toch nog.We besluiten om toch naar Zoetersbout te gaan en alsnog een poging te wagen.

Als we aankomen op de parkeerplaats is het gelukkig niet zo druk. Marleen is ook aanwezig. Er is nog een ander stel met fotoapparatuur maar ze zijn hun caps vergeten en hebben alleen hun zomercaps bij maar ze gaan het toch proberen.

2012-10-25_duik_540_165

We tuigen op, kleden om en gaan met zijn drieën te water. Het zicht onder water is best wel goed te noemen. We gaan ongeveer naar een zes meter diepte en we zwemmen op ons gemak richting rechts. Ik bekijk elk stukje wier, zakpijpje, oester heel goed of hij zich er niet achter heeft verstopt. We zijn nog geen drie tot vier minuten onderweg of Kaj ligt te seinen en ja hoor hij heeft het zeepaardje gevonden – vanmorgen bijna twee uur liggen zoeken en nu binnen enkele minuten, super.

Kaj begint foto’s te maken en ondertussen fotografeer ik wat dingen in de omgeving om een beetje te witbalansen en de instellingen te controleren, Na een tijdje ben ik aan de beurt, deze keer wilde ik het helemaal over een andere boeg gooien, geen macrofoto’s of close-ups maar groothoek om het zeepaardje nu te laten zien zoals je hem nog nooit heb gezien.

2012-10-25_duik_540_108

Marleen is toeschouwer en geniet met volle teugen. Ze blijft er lekker bij liggen en dat is voor mij een mooie gelegenheid om er een paar leuke foto’s van te maken. Na een een tijdje komen er twee fotografen bij die wachten netjes op hun beurt en nu wordt er zo’n beetje gerouleerd onderling.

Ik wil proberen om het zeepaardje op de voorgrond en op de achtergrond al dat camera en flitser geweld vast te leggen maar ik wilde de andere fotografen natuurlijk ook niet lastig vallen.
Na een tijdje komen er een paar normale duikers voorbij althans zonder camera, ze komen er bij.We gaan allemaal even opzij – de ene duiker wijst het zeepaardje aan met een metalen pen ze kijken alle twee aandachtig en vervolgen hun weg en weer word er gerouleerd. Je kent elkaar niet maar dit was een prachtige samenwerking.

2012-10-25_duik_540_051

Ik ga nog een keer voor het zeepaardje liggen en ik ben hem tot mijn grote schrik even kwijt, ik weet zeker dat hij net nog voor me lag, ik zoek de paar vierkante decimeter voor me af en ik ben hem kwijt, hoe is het mogelijk? Ik zoek nog een paar keer goed en eindelijk zie ik hem.Hij zit verscholen achter een plukje wier.

We wisselen elkaar af en na een tijdje komt er een buddypaar aan met fotoapparatuur en Kaj geeft aan dat hij echt eruit moet om en dat zijn blaas op knappen staat. Marleen blijft nog even bij het paardje in de buurt, ze geniet met volle teugen. Ik zwem naar de trap en ik ben er in een paar minuten uit, zo dicht zit hij bij de trap.

Na de duik praten we nog met het andere buddypaar dat zo’n beetje heel de duik bij ons heeft gelegen en we waren het over eens dat dit toch wel een hele prettige samenwerking was, iedereen heeft er van genoten en iedereen heeft zijn moment gehad.

Kaj, Marleen en ander buddypaar, reuze bedankt voor een mooie duik en het geduld dat we voor elkaar hebben opgebracht, topduik.

2012-10-25_duik_540_049

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief