Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Snotolf – Het verhaal achter de foto

Janny Bosman, die in november bij ons ‘in beeld’ was, duikt graag in de koude Oosterschelde. Waarom en wat ze dan zoekt, vertelt ze in haar verhaal achter deze foto.

Zodra de maanden februari en maart aanbreken, ga ik op zoek in de Oosterschelde naar een prachtige vis, de snotolf. Zowel de watertemperatuur boven als onder water is laag, maar de kou trotseer ik. De mannetjes hebben in deze tijd een prachtige paaikleur om een vrouwtje in zijn nest te lokken. Wanneer de eitjes eenmaal zijn afgezet, bewaakt het mannetje het nest en kun je hem geruime tijd volgen. Meestal ga ik op pad met mijn 8 mm fisheyelens om ook nog wat van de omgeving over te brengen. Het contrast van de paaikleuren met die van het groene Zeeuwse zoutwater is dan prachtig.

Janny Bosman is in november ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Waterlelies


Pijlinktvissen in de Oosterschelde


Leafy seadragons

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *