Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Wierslakken making love

Locatie Annajacoba polder.

 

John en Lia duiken onder bij Anna Jacobapolder. John komt tijdens de duik tot de conclusie dat duikers eigenlijk echte voyeurs zijn…

Het is weer maandagochtend dus weer tijd voor een duikje met Lia en we hebben besloten om AJP aan te doen.

Dee keer niet heel vroeg maar eerst even uitslapen en dan pas duiken, zoals bijna altijd op maandag ochtend is de parkeerplaats uitgestorven, er is geen een andere duiker te bekennen.

Er staat een flinke wind en er is aan de kant van het aanlegsteigertje flink wat golfslag we besluiten daarom via het aanlegsteigertje er in te gaan en dan om het dijkje te zwemmen en de voormalige haven in te gaan.

Omkleden spullen optuigen en we gaan te water, het is altijd even uitkijken als je langsde aanlegsteiger te water gaat gelukkig hangt er een touw want het kan hier af en toe glad zijn op de dijk maar zonder kleerscheuren komen we beneden.

Het is afgaand water dus we gaan met de stroming mee de haven ingang in, het zicht is niet super maar goed genoeg om de nieuwe macro lens weer eens aan de tand te voelen.

Het eerste wat opvalt dat op het wier wemelt van de groene wierslakjes ook al zijn het er duizenden het blijft moeilijk een wierslak te vinden die mooi voor de camera blijft liggen.

09-P6080250

Na een tijdje zie ik 2 wierslakjes als een wokkel in elkaar gekronkeld en als ik goed kijk komt er iets uit zijn rechter wang, ik had dit nog nooit gezien.

 

 

 

07-PA012583

Het mooie van alles was dat het een groene groene wierslak was en een rode groene wierslak wat een mooi contrast was, thuis heb ik opgezocht wat het ding was wat uit zijn rechter wang kwam en het was het voortplantings-orgaan van de groene wierslak.

 

 

Duikers zijn eigenlijk toch echte voyeurs!

1-slakje_3

We gaan nog verder en gaan nog even langs het wrakje om te kijken hoe hij er bij staat er lopen een paar mooie kreeften op die het warkje helemaal toegeëigend hebben, volgens mij is dit een schitterend object bij zeer goed zicht.

Hierna gaan we langs de kant terug, ik zoek nog een mooi onderwerp namelijk de kreukel of de alikruik, deze huisjes slak is een heel mooi beestje om te fotograferen, hij is klein maar als je van hem heel dichtbij bekijkt zie je dat hij kleine oogjes heeft schitterend om te zien. We liggen nog steeds ondiep en ik zie een grondel op wakame wier liggen en hij blijft schitterend liggen, ik maak wat foto’s en als ik nog een keer goed kijk zie ik dat hij geen staart meer heeft, arm visje.

04-P6080321

We zoeken in het ondiepe naar wat mooie dingen en als ik op mijn computer kijk schrik me een hoedje ik heb een lifter op mijn arm er zit een krab op mijn arm.

Nadat ik een beetje ben bekomen van de schrik laat ik hem maar even op mijn arm zitten na wat meters te hebben gezwommen springt hij er af.

We gaan weer naar de haven ingang en zwemmen om de dijk heen terug naar de aanlegsteiger als we buiten de haven zijn valt de stroming reuze mee maar als we net voorbij de dijk zijn staat er echt een flinke stroming en het zicht word tot een halve meter gereduceerd ik moet flink aan de bak om nog vooruit te kunnen komen.

06-P6080298Gelukkig liggen we maar op een metertje of 2 diep, ik ga naar boven en ik ga op mijn rug liggen en zwem richting de steiger en ik moet de eerste meters nog flink aanpoten maar als we bijna bij de steiger zijn is de stroming weg.

We gaan eruit en als we boven op de dijk staan zie je waar dat slechte zicht vandaan komt , als het laagwater word stroomt het water over de zandplaat en neemt een heleboel slib mee precies langs het dijkje van de ingang van de haven.

De spullen opruimen en omkleden en genieten van een lekker bakje koffie en een koek en nog even napraten over de duik het was weer mooi deze duik.

Lia bedankt voor de duik.

Duik 729. Maandag 08-06-2015. Annajacoba polder, Nederland.

Ik ben ongeveer 104 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 16 graden, het zicht was matig tot goed, ik ben max. 6,1 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief