Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Eindelijk voorjaar?

Duikreporter Leendert heeft genoeg van de kou, hij is echt aan voorjaar toe. Bij de Zeelandbrug duikt hij onder – eerst driften en dan een duik op de kentering.

De maandag en de dinsdag gingen voorbij met harde wind en veel hemelwater. Duiken zit er niet in. Het is ook nog eens veel te koud. Maar op vrijdag wordt weer eens een weeromslag beloofd dus dan gok ik daar maar op. Geen van mijn directe duikmaatjes is beschikbaar dus ik rijd in mijn eentje richting, u raadt het al, de Zeelandbrug. Nee, veel fantasie qua duikplanning heb ik niet de laatste tijd. Ook deze keer wordt er eerst een driftduik gemaakt en dan een kenteringduik. Dat heeft als voordeel dat ik veel vroeger ben dan de rest en dus een gunstig plekje naast de spoelbak. Er staat 1 auto maar die is van een visserman. Een getaande heer met 3 bruine stompjes als gebit klaagt over de afwezigheid van vis. “Alleen een paar geepjes meneer”. Hij sloft teleurgesteld naar zijn ooit rode autootje en vertrekt. Ik slof richting de trap. Er zijn misschien wel geen vissen maar misschien wel INKTvissen. Ik breng een stief kwartiertje door bij de met pijlinktviseieren behangen stokjes maar zonder succes deze keer.

20210528_007P5285897-108518

20210528_021P5285911-108518

Alle andere stokjes die worden bezocht zijn akelig leeg. Met ongeveer 2 minuten video “footage” kom ik weer boven. Tja het is niet altijd halleluja… De parking is nu zo goed als gevuld. Ik kan een grote groep bekenden begroeten. Alle brug aficionado’s zijn aanwezig. Men kijkt geamuseerd toe hoe ik mij uit mijn drijfnatte droogpak pel. Diverse lekkages zorgen er al weken voor dat ik het onder de navel niet helemaal droog houd. De laatste paar duiken loopt het echter uit de hand. Ik knijp zo goed en zo kwaad mijn onderpak en sokken uit en hang het even te drogen. Dit wordt toch echt de laatste “droog”pak duikdag. Het wordt tijd voor wat groothoekfotografie. De 8mm fisheye is van stal gehaald. Hier ga ik spectaculaire plaatjes mee schieten van parende en eierleggende sepia’s of pijlinktvissen. Voorlopig moet ik het doen met een zeedahlia (waar iemand een setje stokjes omheen heeft gezet) wat anjelieren en krabben. kan ik weer even oefenen want het is dit jaar pas de tweede keer dat ik hem gebruik. De totale duiktijd is 140 minuten en de watertemp. nog steeds 13 graden.

20210528_037P5285928-108518

20210528_054P5285945-108518

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief