Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joeri de Paepe – Live-aboard Egypte: Deep South

Datum 03/2015
Locatie Rode Zee

 

Onze clubreis half maart in Egypte was een voltreffer. Jan, Marleen, Joeri en Sabine trokken erop uit om een week aan boord van een boot vd Sea Serpent vloot te genieten v al het moois dat de Zuidroute te bieden heeft.
De MY Obsession was ons verblijf voor een week en was dik in orde. De bemanning heel behulpzaam en vriendelijk en het eten heel lekker! Onze mededuikers waren van verschillende nationaliteiten: Duitsers, Italianen en een Zweed, we hebben ons goed geamuseerd met iedereen. De ervaren duikgidsen waren Egyptenaren en wisten natuurlijk perfect hoe de stroming zat, waar de mooiste plekjes waren en ze gaven echt goeie briefings.
Er was nogal wat wind, waardoor het schommelen van de boot soms wel wat uitdagingen gaf qua verplaatsingen naar toilet, bar, zonnedek, … Douchen was helemaal onbegonnen werk tijdens het varen, de buil op Joeri zijn hoofd was daar getuige van ;o)
Onderwater was het niet altijd rustig qua stroming, waardoor we op het einde van de week eigenlijk vermoeider naar huis zijn gekeerd, maar wie heeft dat er nu niet voor over?!
De duiken waren uiteraard heel mooi, de koraaltuinen echt prachtig, met af en toe een grote napoleonvis op bezoek. Voor de rest veel anthiasvisjes, doktersvissen, juffervissen, koffervissen, anemoonvissen, koraalduivels, koraalvlinders, snappers, trekkersvissen, keizersvissen, … Wij kijken al volop uit naar de volgende vrije week in onze agenda’s om er weer op uit te trekken!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief