Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Nu in het Omniversum: Amazing Caves

De grootbeeldfilm Amazing Caves draait vanaf begin juli een half jaar in het Haagse koepeltheater Omniversum. In deze film word je meegenomen naar de ijsgrotten van Groenland, de onderwatergrotten bij het schiereiland Yucatán en de aardgrotten van de Little Grand Canyon.


Amazing Caves is een adembenemende grootbeeldfilm van regisseur Stephen Judson (The Alps, Everest) en producent MacGillivray Freeman (National Parks Adventure, Humpback Whales) met muziek van The Moody Blues. De film werd vele malen bekroond – onder meer bij de Giant Screen Awards, het International Wildlife Film Festival, New York Festivals en CINE – en kreeg juichende kritieken van de Amerikaanse pers.

Daal af in een wereld waar geen licht, geen lucht en geen ruimte voor vergissingen is.

Amazing Caves volgt Hazel Barton en Nancy Aulenbach op hun avontuurlijke ontdekkingsreis door grotten in canyons, in gletsjers en onder de regenwouden van Mexico, die op het 840 m² grote scherm van Omniversum levensecht binnenkomen. Op deze onherbergzame en vijandige plekken zoekt microbioloog Barton naar het geheim van minuscule organismes die er duizenden jaren onder extreme omstandigheden wisten te overleven. Ze hoopt zo op het spoor te komen van nieuwe medicijnen of antibiotica om ziektes te bestrijden.

  

Vanaf een klif bij de Grand Canyon dalen Barton en Aulenbach af naar de ingang van een miljoenen jaren oude grot, terwijl ze ruim tweehonderd meter boven een turquoise rivier bungelen.
In Groenland sluiten ze zich aan bij een team wetenschappers en avonturiers om in een ijsgrot naar een recorddiepte van 150 meter af te dalen; een kathedraalachtige wereld van blauw ijs, waar ze messcherpe ijsscherven moeten ontwijken.
De onderwatergrotten bij de Mexicaanse kust hebben de mooiste formaties, maar zijn ook levensgevaarlijk. Een verkeerde beweging kan dodelijk zijn. Het water is er zo helder dat je pas merkt onder water te zijn als Hazel en Nancy voorbij zwemmen.

De grootbeeldfilm Amazing Caves neemt de kijkers mee op een spectaculaire, onvergetelijke reis naar de mooiste ondergrondse landschappen op aarde. Op het koepelscherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lagere tonen – een adembenemende ervaring.

www.omniversum.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief