Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Indoorduiken in Duitsland

Is het buitenwater je te koud in de winter? Maak dan eens een duikje in een van de indoorduikbassins in Duitsland.

Als het water minder warm is dan je lief is, maar je wilt wel doorgaan met duiken, dan is een indoorbassin dé oplossing. Je kunt je duikvaardigheden op peil houden of gewoon genieten van de rust onder water. Ook in Duitsland kun je terecht in een indoorbassin.

Foto: Tobias Friedrich voor Monte Mare

Monte Mare, Rheinbach

Meer dan twee miljoen liter water staat er tot je beschikking in Monte Mare. In dit 10 meter diepe duikbassin vind je een wrakje en een verschillende tunnels. De watertemperatuur is een aangename 28 graden Celsius. Naast het duikbassin zijn er ook een duikwinkel, een tropisch zwembad en sauna.

Foto: Tobias Friedrich voor Monte Mare
Foto: Tobias Friedrich voor Monte Mare

Dive4life, Siegburg

Met een maximale diepte van 20 meter is het duikbassin van Dive4Life het diepste in Duitsland. De doorsnede varieert van 10 tot 18 meter. Onder water vind je er tunnels, een verzonken stad, Romeinse tempels en een wrakje. Op verschillende diepten is een oefenplatform gerealiseerd. De watertemperatuur is 26 graden Celsius. Er zijn ook een buitenzwembad, restaurant en duikwinkel. Overigens, dit is ook het bassin waar veel freedivers trainen.

Dive4life, Siegburg

Gasometer, Duisburg

Met een doorsnede van 45 meter en een maximumdiepte van 13 meter is het duikbassin Gasometer een van de grotere in Europa. Onder water vind je er auto’s, restanten van een vliegtuig en zelfs een koe. De watertemperatuur is afhankelijk van het jaargetijde en kan variëren van 7 graden Celsius in de winter tot 26 graden Celsius in de zomer. Er is een duikwinkel en je kunt er duikmateriaal huren.

Nullzeit, Duisburg

In een voormalig drinkwaterbassin kan tegenwoordig gedoken worden. Het bassin van Nullzeit is opgedeeld in acht gangen, allemaal met een ander thema. Je komt auto’s, een piratenschip en een huis onder water tegen. Steuren bewonen dit duikbassin en zij trekken zich niets van de bezoekers aan. Er kan duikmateriaal gehuurd worden en er zijn broodjes en drankjes te koop.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief