Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Indoorduiken in België

Is het buitenwater je te koud in de winter? Maak dan eens een duikje in een van de indoorduikbassins in België.

Nemo33

In Brussel staat het diepe duikbassin Nemo33 met een maximale diepte van maar liefst 33 meter. Er zijn op verschillende dieptes plateaus gemaakt waarop je oefeningen kunt doen. Het bad wordt dan ook veel gebruikt voor opleidingsduiken. Er mogen geen decompressieduiken gemaakt worden. Er zijn een duikschool, duikwinkel en restaurant.

www.nemo33.com

Bron: Nemo33

TODI

Met een diepte van 10 meter en een doorsnede van 36 meter is het duikbassin van Todi zeker geen kleintje. Maar het meest unieke in dit duikbassin is de enorme hoeveelheid vis. Zoetwatervissen (van klein tot groot bevolken dit bad en delen het met de duikers en snorkelaars. Het is dan ook een ideale locatie voor onderwaterfotografen om te oefenen. Naast de vissen zijn er een onderwatercafé, autowrakken en grotten te zien. Door grote ramen in het bassin kunnen bezoekers en niet-duikers de vissen en duikers te bekijken. De watertemperatuur is 23 graden Celsius. TODI staat in Beringen.

www.todi.be

Foto: Daniël Versteeg

Transfo

In Zwevegem is een oude stookolietank omgebouwd tot duiktank. De tank is 15 meter diep en heeft een doorsnede van 28 meter. Omdat het water in de tank niet verwarmd wordt, kan iedere duiker met eigen materiaal hier in een realistische situatie oefenen voor de buitenduiken, met als grote voordeel het uitstekende zicht. Door het dak komt daglicht naar binnen. Onder water zijn er enkele tunnels gemaakt. Er is een cafetaria.

www.duiktank.be

Foto: Bart Holvoet

2 reacties

  1. Kunnen we morgen duiken op 1 november?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief