Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Indoorduiken in Nederland

Is het buitenwater je te koud in de winter? Maak dan eens een duikje in een van de indoorduikbassins in Nederland.

Diveworld

Een 10 meter diepe duiktoren in Enschede! Het bassin is gevuld met 1,3 miljoen liter water, dat altijd tussen de 21 en 23 graden warm en kristalhelder. Je kunt er vaardigheden oefenen op de platforms op 1,4, 5 en 10 meter, materialen testen of (als je bent gebrevetteerd) lekker duiken. Er worden ook introductieduiken en opleidingen gegeven.

www.diveworld.nl

Diveworld

Duiktorens Enkhuizen

Bij BC-Opleidingen in Enkhuizen staan twee indoor-torens: één van 3,5 meter en één van 9 meter diep, allebei met een diameter van 6 meter. Hier worden opleidingen voor beroepsduikers verzorgd. Maar het kraakheldere water en een watertemperatuur van 21 graden maken de torens ook ideaal voor recreatieve duikers die duikvaardigheden willen oefenen of in de wintermaanden comfortabel een duik willen maken.

www.totallyscuba.nl

Duiktorens Enkhuizen

Duiktoren Triton-12

In het Aquacentrum Den Helder staat een duiktoren van 12 meter. Deze toren is geplaatst zodat o.a. de Defensie Duikgroep in een gecontroleerde omgeving kan trainen. Maar de duiktoren kan ook worden gebruikt door recreatieve duikers die al dan niet in clubverband, hun duikvaardigheden willen bijhouden of lekker in het 23 graden warme en heldere water willen duiken.

www.aquacentrumdenhelder.nl

Foto: Marlène Terpstra

1 reactie

  1. Diveworld al een aantal keren geweest, watertemperatuur is steeds 19 graden!
    De beloofde 21 nooit meegemaakt…

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief