Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Nieuw duikjaar begonnen

Datum 27 april 2015
Locatie Kerkweg
 

150427-dib-1Koningsdag, tegen alle berichten in prachtig weer, dus tijd om met mijn schatje te duiken! De watertemperatuur heeft dubbele cijfers, dus ik durf hem wel mee te nemen in zijn 1 x 7 mm natpak. Na, voor hem een pauze van 5 maanden, gaan we rustig beginnen, even zonder stroming. Het plan was eigenlijk het gemaal, maar de wind staat precies op de kant en de golven zijn best behoorlijk. Dus besluiten we een instap met trap te kiezen en gaan naar de Kerkweg. Ik ben toch ook wel benieuwd naar alle nieuwe voorzieningen daar. En als Harry het echt heel erg koud heeft kan hij zich daar binnen omkleden. Het zonnetje schijnt echt zalig, het waait ook wel, maar op de parkeerplaats is het goed te doen. Het staat best vol, maar iedereen komt al uit het water, dus dat is mooi, vinden wij  Alle voorzieningen zien er overigens wel prachtig en luxe uit. Zal hier wel megadruk worden van de zomer.150427-dib-2
We kleden ons op het gemakkie om en gaan de dijk over. Fijn dat we voor deze stek gekozen hebben, kunnen we onszelf lekker vasthouden aan de trap met vinnen aantrekken, want het klotst inderdaad behoorlijk. Is overigens tot 3 meter onder water goed te voelen.
Als de kompassen gezet zijn gaan we onder en we zwemmen lekker langzaam over het roodwier naar het drop-offje. Wie weet zit er wel een verdwaalde Hermea bifida hier….maar ik vind niks. Natuurlijk wel krabbetjes en groene wierslakjes, die ik dan ook laat zien aan mijn buddy. Als we over het randje zijn zwemmen we een stukje naar rechts, maar daar wordt ons zicht van een meter of 6 (!) wat minder. Ik wilde eigenlijk even naar de dahlia. Dan maar wat meer de diepte in en terug naar links.
150427-fb-1Dan komen we vanzelf de reefballs tegen. En inderdaad. Intussen heb ik een snoepie van een puitaaltje gevonden dat echt beroemd wil worden. Blijft heerlijk rustig zitten, zodat ik kan proberen er een fatsoenlijke foto van te maken. Door een nog steeds haperende flitser lukt dat niet optimaal, maar hij staat er in ieder geval zichtbaar en herkenbaar op. Na een half uurtje krijgt Harry het toch wel koud en gaan we terug naar de kant. Ik ga alweer heel rustig over het roodwier, maar vind niks. Op de palen van de steiger vind ik ook geen Eubranchius meer, welk soort dan ook. Dus gaan we het water weer uit, ons alweer lekker aan de trap vasthoudend om de vinnen uit te doen.
Dat is een leuke eerste duik ‘samen’ in 2015 geweest. Wel niet veel spectaculairs gezien, maar wel ons seizoen samen gestart. En met een caravan in Zeeland dit jaar, zullen er best nog wel wat duikjes volgen. Hopen dat het weer een beetje meewerkt, da’s wel zo leuk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief