Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Happy feet

Wild onder én boven water, dat is het doel van deze trip die ik samen met fotografe Karin Brussaard naar Zuid-Afrika maak. Juist, van haaien tot olifanten.

Het begint goed. Het waait en niet zo’n beetje ook. Uitvaren zit er vandaag dus niet in. Morgen, belooft Morne Hardenberg van Shark Explorers ons. Morgen is het de stilte voor de eerste echte winterstorm die over Westkaap gaat waaien. Mmm….

Dagje gedwongen rust…we gaan de Tafelberg beklimmen. Ook al niet dus…de trein waarmee we naar Kaapstad gaan, krijgt tussen twee stations pech. Na een half uur wachten (de NS had al lang Rover op z’n dak gehad vanwege het ontbreken van enige informatie aan de passagiers…) klimmen we er maar weer uit en lopen we terug.

Gelukkig hebben we in Simons’ Town, onze thuisbasis, ook een kolonie pinguïns. Boulders’ Rock is beroemd. Dat is te merken ook op deze vrije dag in Zuid-Afrika. We zijn bepaald niet de enigen. Ik zie meteen de film Happy Feet voor me, maar nu in het echt. Je wordt er toch helemaal blij van als je zo’n pinguïn op je af ziet komen waggelen. Die heeft er geen borrel voor nodig om zo te lopen! Of die twee die net hebben ontdekt dat ze elkaar erg leuk vinden. Moeders beschermen hun jongen – al hebben ze er soms ook even genoeg van en mag de ‘oppas’ het even overnemen. Een paar vrolijkerds springen het water in, zitten elkaar achterna en schudden terug aan de kant parmantig het water van zich af. Twee mannetjes maken even flink ruzie. Althans zo lijkt het. Het had net zo goed een parodie op ons mensenleven kunnen zijn.

Het eerste ‘wild’ is dus binnen. Nu is het tijd voor het echte spul, de haaien. De wind wordt minder, dus morgen de oceaan op voor Mako’s en blauwe haaien? Als het aan Morne ligt wel. Check dit weekend de site maar om te kijken of het gelukt is.

Foto: Karin Brussaard

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief