Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van de Hee – Duiken bij Pula, Kroatië

Na duiken in Beirut, Malta en 10 keer Hurghada en Dahab werd het tijd om eens naar een andere bestemming uit te kijken. Hans van de Hee vertrok naar Kroatië en maakte een video van zijn ervaringen.


Datum:  7 tot 12 mei 2016
Duiklocatie: Pula, Kroatië

duikreport-call-to-action-350x85

Tijdens een cruise van een paar jaar geleden kwamen we met het schip in Dubrovnic en ik was direct gefascineerd door de kustlijn aldaar en de schoonheid van het landschap.
Ik overwoog toen al om in de toekomst ook eens in Kroatie te gaan duiken.
Zo gezegd zo gedaan en na een goede voorbereiding vertrok ik op 7 mei, met buddy Leo, voor een week naar Pula .
Pula is een mooie kustplaats met ongeveer 75.000 inwoners en heeft onder andere een mooi Amfitheater, Gouden poort en een tempel van Augusta, alles uit de romeinse tijd en ongeveer 2000 jaar oud.
Een goede voorbereiding houdt in dat je goed moet checken waar je gaat duiken. Ook verschillen de kosten nogal en dat kan je voor 10 duiken zo maar 60 euro schelen. Toch meegenomen.
Wij hebben gedoken bij “Pula Diving” en betaalden voor tank, lood en gids 25 euro per duik.
Pula diving is nog relatief jong. De eigenaar Branislav Danevski, bijnaam “Dani”, vertelde dat hij altijd als persfotograaf had gewerkt en dat hij pas 8 jaar geleden met de duikschool was begonnen. Ook vertelde hij dat hij regelmatig als jurylid onderwaterfoto’s beoordeelde (ook internationaal). In ieder geval een aardige man, behulpzaam en een goed gevoel voor humor.
In vijf dagen werden door ons 10 bootduiken gemaakt. Voor de kust lagen 2 eilanden en vanaf de basis was dat ongeveer 5 tot 20 minuten varen. De meeste duiken werden hier gemaakt.

tunnel-36073
De temperatuur van het water was ongeveer 14 graden en na enkele duiken van 65 en 69 minuten was het toch nog wel fris te noemen. Na een van deze langere duiken, in de middag, kregen we van Dani, elk een beker en daar zat een heerlijk borreltje slivovitch in ( is die NON er nu al weer haha). Nou, echt wel lachen hier en we werden weer heerlijk warm. Dus ook weer een goede service. Tevens werden we tijdens een dag met zware regen, door Dani, met de auto naar ons appartement gebracht en de volgende ochtend weer opgehaald. De fietsen bleven toen op de basis. KLASSE.
De duiken op zich hadden wel wat weg van de duiken welke ik maakte op Malta en Gozo.
Dus veel grotten en mooie tunnels. Ook was er behoorlijk wat leven. Met tien keer Rode Zee ben je natuurlijk behoorlijk verwend maar ik vond dit niet verkeerd.
Ik weet dat er nog gigantisch veel, fantastisch mooie duikstekken zijn maar alles bij elkaar genomen, korte vliegreis (anderhalf tot 2 uur), mooie duiken, vriendelijke mensen en goed eten, denken wij er zeker over om nog eens terug te gaan naar Kroatie.
Hopelijk geeft het filmpje (3.40 min.) een impressie van onze duiken aldaar.

1 reactie

  1. Leuk om over Kroatië te lezen

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief