Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Gratis zender bij Suunto Vyper Air en D6i

Deze maand krijg je een gratis zender bij een Suunto Vyper Air en een Suunto D6i. We vroegen Pro Staffer Sebastiaan van Aard naar zijn eerste kennismaking met de zender. En die was heel anders dan wij hadden verwacht…

«De kapitein geeft het sein en de motor valt uit. Terwijl de boot nog door het water schiet, laten de duikers zich een voor een achterover vallen. Meteen laat ik mijzelf naar een diepte van 5 meter zakken, zoals eerder afgesproken bij deze drift dive. Bij het bereiken van de koraalmuur ga ik er lekker voor liggen en laat ik de stroming zijn werk doen. Na ongeveer 30 minuten gaat plotseling het alarm van mijn duikcomputer (Suunto D4i) af. Ik kijk meteen op mijn scherm. Mijn computer geeft aan dat ik nog 50 bar over heb.

Ik schrik! 50 bar?? Maar terwijl ik op mijn manometer kijk en zie dat deze 100 bar aangeeft, besef ik dat de flesdruk nooit van mij kan zijn… Ik heb helemaal geen zender. Wel heb ik gisteravond door de menu’s van mijn Suunto D4i zitten scrollen. Waarschijnlijk heb ik daarbij per ongeluk de drukfunctie aangezet.

Uiteindelijk ben ik er nooit achter gekomen van welke duiker ik het signaal van de zender oppikte, maar het was wel de eerste keer dat ik kennis maakte met de draadloze tankdrukzender van Suunto en een reden voor mij om hier eens dieper in te duiken.

Voor degenen die er niet mee bekend zijn, deze zender stuurt de luchtdrukgegevens van je tank naar je Suunto duikcomputer en daarmee heb je een real-time overzicht van je resterende luchtdruk.  Daarnaast worden alle gegevens opgeslagen en kun je deze na elke duik terugkijken. Zowel op je duikcomputer als op je laptop na het uploaden van de duikgegevens naar Suunto DM5.

Dit zijn twee voordelen die ik persoonlijk heel erg fijn vind en ook de reden waren om zelf een zender aan te schaffen. Ik heb nu met 1 blik op mijn pols een totaaloverzicht van de benodigde gegevens. Aangezien ik vaker op mijn horloge, kijk dan op mijn console ben ik meer up-2-date van mijn luchtverbruik dan voorheen. Mijn console is nu volledig een back-up geworden van mijn D4i. Verder vind ik het fijn dat ik kan leren van mijn luchtverbruik en zo optimaler kan duiken.»

Deze maand krijg je bij aankoop van een Suunto Vyper Air of een D6i een gratis zender. Voor verkoopadressen en meer info over de Suunto duikcomputers klik je op de link.

Suunto_duikprofiel 1Suunto_duikprofiel 2

Dit bericht delen

AmilcoSports

AmilcoSports is distributeur van de premium merken Suunto, Aqua Lung, Bare en MetalSub.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *