Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Tien redenen om de Suunto EON Steel Black te kiezen (volgens jullie!)

Heb jij nog een reden nodig om de Suunto EON Steel Black duikcomputer te kiezen? Wij vroegen duikers wat voor hen de beste reden zou zijn.

Eerder dit jaar hebben we de bezoekers van DuikeninBeeld, jullie dus, gevraagd waarom zij de Suunto Eon Steel Black duikcomputer zouden willen hebben. Velen van jullie hebben hier enthousiast op gereageerd en ook heel goed over nagedacht. Meer dan 650 inzendingen kregen we binnen. Dit is de top 10 van meest genoemde redenen (in willekeurige volgorde).

1. Helder en goed afleesbaar display

Een vaak genoemde reden waarom jullie de Suunto Eon Steel zouden kiezen, is het grote heldere en goed afleesbare scherm. Zelfs in donker en troebel water? Zeker! Je hoeft er niet met je lamp op te schijnen of op een knop te drukken om je backlight te activeren. Kies jij voor duidelijke prominente cijfers of een grafische stijl van weergave?

Weet je trouwens dat Suunto een speciale techniek toepast tijdens de productie waardoor het display onder een extreem grote hoek af te lezen blijft, zelfs onder water? Door het display direct en zonder luchtlaagje tegen het Xensation Glass te monteren, is de kijkhoek bijna 180 graden zonder reflectie.  

2. Keuze uit verschillende algoritmes

Instructeurs, Divemasters en duikers met wisselende buddy-contacten zien deze functie als een absolute pré! Stem vooraf met je cursist of buddy af welk algoritme in zijn of haar duikcomputer zit en pas jouw EON Steel Black daar op aan. Ideaal! Zo zitten jullie ook onder water op één lijn.
Ook technisch duikers kunnen het erg waarderen dat zij met de Suunto EON Steel nu ook de beschikking hebben over het Bühlmann algoritme.

3. Robuuste en gemakkelijk te bedienen knoppen

Met de knoppen van je duikcomputer scrol je door het menu en activeer je bepaalde functies. Jullie vinden het daarom wel zo fijn dat de knoppen van de Eon Steel Black zowel boven als onder water goed en gemakkelijk te bedienen zijn. Zelfs als je dikke handschoenen aan hebt.

Weet je trouwens dat dankzij de ‘flip display’- functie van de Eon Steel zowel links als rechtshandige duikers de knoppen makkelijk kunnen bedienen zonder het zicht op het scherm kwijt te raken? Je stelt dit eenmalig in waarna je knoppen links of recht naast het scherm zitten.

4. Bluetooth verbinding

Dat de Suunto Eon Steel de optie heeft om via Bluetooth verbinding te maken met je smartphone of tablet is de duikers die meededen aan de actie, niet onopgemerkt gebleven. Na de duik synchroniseert de duikcomputer de duikgegevens met de Suunto App. In de App kan je de gemaakte duik analyseren en verrijken met extra gegevens zoals foto’s, locatie en nog veel meer. Daarna deel jij je zojuist gemaakte avontuur snel en eenvoudig met je vrienden. Maar met de Bluetooth functie kan je nog veel meer….. kijk maar bij punt 5.

5. Functies en schermen aanpassen

Een van de tofste functies van de Suunto Eon Steel Black vinden wij de veelzijdigheid van het apparaat. Duik met een bungee of gewoon een polsband. Stel je scherm in precies zoals jij het prettig vindt. Welke informatie wil je allemaal bij elkaar op het scherm zien tijdens de duik? En welke stijl van weergave hebje het liefst? Ook jullie geven aan deze mogelijkheid tot personaliseren van de Suunto Eon Steel erg te waarderen!

Erg handig: sinds de laatste update is het mogelijk de schermen van je Eon Steel vanaf je smartphone in te stellen en vervolgens te synchroniseren met de Eon Steel Black. Tijdens de duik zie jij dan precies de weergave die je voor de duik in de Suunto App op je smartphone of tablet hebt geconfigureerd. Super handig en gebruiksvriendelijk. Hoe je dat doet? Klik hier!

6. Flesdruk aflezen 

De mogelijkheid om de Suunto Eon Steel te verbinden met de optionele Suunto Tankpod is ook populair bij jullie. Je kan hierdoor draadloos of eigenlijk slangloos je flesdruk gegevens aflezen op het scherm van de Suunto Eon Steel. Uiteraard komen daarmee ook extra functies beschikbaar zoals een de resterende luchttijd. Die geeft aan hoe lang je nog kunt duiken met de luchtvoorraad die je op dat moment in je fles hebt. Maar ook een alarm als je flesdruk onder een bepaalde druk komt.

7. Oplaadbare batterij

De Eon Steel Black is voorzien van een krachtige oplaadbare batterij. Raymond geeft aan dat hij voor een volle batterij niet meer afhankelijk is van de duikwinkel.  Yasmine ziet haar voordeel van de oplaadbare batterij tijdens een duikreis terwijl Sara dit vooral uit oogpunt voor het milieu zeer belangrijk vind. De reden van Jan is wat minder leuk maar daardoor zeker het vermelden waard. Zijn oude vertrouwde duikcomputer was helaas volgelopen na een batterijwissel. Dat risico wordt met een oplaadbare batterij inderdaad een stuk kleiner.

8. Digitaal kompas

Ze zeggen wel eens: “Zoveel mensen, zoveel wensen!”  Dat geldt zeker ook voor duikers. Grappig te lezen is dat de ene duiker helemaal lyrisch is over een bepaalde functie terwijl de andere duiker niet warm of koud wordt van die optie. Zo is het ook met het digitale kompas. Waar de ene duiker zweert bij zijn oude vertrouwde  SK-7 of SK-8 kompas, staat de andere te popelen om het digitale kompas te gaan gebruiken. Die keuze is natuurlijk geheel aan jezelf. Het digitale kompas van de Suunto Eon Steel is in ieder geval gemakkelijk te gebruiken. Kalibreer, schiet je koers en duiken maar!

9. Het design

Alle Suunto duikcomputers worden ontwikkeld en geproduceerd in Finland. Dus ook de Suunto Eon Steel Black. Dat zie je terug in het ontwerp.  De Suunto Eon Steel is gemaakt met premium componenten en heeft een strak en robuust Scandinavisch design wat in de smaak valt bij velen. Stefan noemt het een stoer design. Mariska zou hem graag dragen om indruk te maken aan de waterkant.

10. Klaar voor nu en de toekomst

Leuk te lezen was de diversiteit aan inzendingen. Van enthousiaste beginner tot doorgewinterde Techdivers. Ook veel deelnemers die plannen aan het maken zijn voor de toekomst. De ene wil doorgroeien tot instructeur. Voor de andere duiker heeft juist het technisch duiken een enorme aantrekkingskracht. Vaak met dezelfde conclusie: “Dit zou ik graag doen met de Suunto Eon Steel Black”   en gelijk hebben ze….!  De Eon Steel Black is er in ieder geval klaar voor! Jij ook?

— Wil jij deze duikcomputer ook zien, voelen en ervaren? Ga eens langs bij de erkende Suunto Dealer! — 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief