Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Foto-en filmnieuws: flitser, systeemcamera’s en SD-kaarten

Nieuws van het foto- en filmfront: Nikon introduceert twee nieuwe high-end systeemcamera’s. Inon komt met de vervanger van de bekende D-2000 flitser en Sony heeft de meest robuuste SD geheugenkaarten.

Inon D-200 flitser

Inon heeft nog maar vrij recent de nieuwe Z-330 geïntroduceerd, maar kondigt alweer een nieuwe D-200 flitser aan. De D-200 is een zogenoemde middensegmentflitser die alleen aan te sturen is door middel van optische trigger. Inon geeft aan dat de prestaties van deze flitser ten opzichte van de voorganger, de D-2000, op meerdere fronten zijn verbeterd. Het frontglas is evenals bij de Z-330 uitgevoerd in een bolle dome zodat het licht beter wordt verspreid. Het richtgetal is 20 en de hoek van de flitser is zonder diffusor al 110 graden. Het licht komt van twee rechthoekige flitsbuizen die in een T-vorm zijn opgesteld. De focuslamp schakelt automatisch uit wanneer de flits afgaat. Het is nog niet bekend wanneer deze flitser verkrijgbaar zal zijn.

Nikon Z6 en Z7 systeemcamera’s met fullframesensor

Er is momenteel veel interessant nieuws voor de liefhebbers van high-end systeemcamera’s. Zo heeft Nikon twee systeemcamera’s met fullframesensor aangekondigd. De Z6 en Z7 zijn volgens Nikon qua prestaties te vergelijken met de D750- en D850-spiegelreflexcamera’s, maar dan compacter, zonder spiegel en met een nieuwe Z-mount. In de Nikon Z7 zit een 45,7-megapixelsensor en in de Z6 zit een 24,5-megapixelversie. Beide camera’s kunnen filmen in 4k-resolutie met 30fps. De nieuwe Z-mount brengt wel met zich mee dat er nieuwe lenzen ontwikkeld moeten worden. Er komt wel een F-mount adapter waarmee oudere objectieven (met autofocus) gebruikt kunnen worden. Wij vragen ons natuurlijk af welke fabrikant als eerste een onderwaterhuis voor deze camera’s zal introduceren.

Sony Tough SD-kaarten

Volgens Sony zelf introduceert het merk de meest robuuste, snelste en zelf waterdichte SD-geheugenkaart.  Deze SD-kaart zal leverbaar zijn in een 32, 64 en 128 GB versie. De schrijfsnelheid is volgens de fabrikant 299 MB en de leessnelheid 300 GB per seconde, wat zeker bijzonder snel is. De kaart ondersteunt de V90-standaard, de hoogste snelheidsstandaard voor filmwerk. Wanneer deze SD-kaarten leverbaar zullen zijn, is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief