Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2018 – Wim Custers

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2018 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Wim Custers.

«Het is een gewoonte om jaarlijks minimaal een maal naar een mooie duikbestemming ergens op onze aardbol te gaan. Dit jaar was echter een uitzondering en zijn mijn fotografiespullen de grens niet over geweest. Dat het niet moeilijk is om ook dicht bij huis inspiratie op te doen, zal ik proberen duidelijk te maken met de drie volgende foto’s gemaakt in allerlei soorten wateren in Nederland.

Ik denk dat de stelling ‘bijna alle foto’s zijn al een keer gemaakt’ wel zo’n beetje klopt en dat alle beestjes onder water al een keer op de foto staan. Met deze foto heb ik geprobeerd om een veel voor komend beestje op een iets andere manier te fotograferen. Of het gelukt is laat ik aan de kijker over.»

«Dit jaar was het dan zo ver, na vele jaren fotograferen maar eens meegedaan met het ONK voor teams. Aangezien ik een sterke voorkeur heb voor het zoute water en niet veel in zoet water duik, moest er goed nagedacht worden waar en hoe de zoetwaterfoto’s gemaakt moesten worden. Deze foto is een van de resultaten van die inspanningen.»

«En als er dan dit jaar geen exotische vakantiebestemming op de agenda staat, moet ik het maar hebben van de onderwerpen dicht bij huis. Telkens als ik in mijn woonplaats (Delft) langs de grachten loop, valt het mij op hoe helder het water is. Dus maar de stoute schoenen aangetrokken, een mooi plekje uitgezocht, een tijdstip bepaald wanneer de zon goed staat en onder vragende blikken van voorbijgangers aan het fotograferen geslagen.»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2018. Klik hier voor het complete overzicht tot nu toe!

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *