Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Emperor Echo gezonken | Gasten en crew veilig

In de nacht van zaterdag op zondag is de Emperor Echo in de Rode Zee gezonken. Het goede nieuws: iedereen kan het navertellen.

Twee dagen hebben de gasten aan boord van de Emperor Echo prachtige duiken kunnen maken in de Rode Zee. Maar in de nacht van zaterdag op zondag stak er een stevige storm op bij Fury Shoals waar het schip lag. Het schip sloeg los en werd op het rif geblazen met onherstelbare schade aan de romp tot gevolg, meldt Emperor op Facebook. De gasten en de crew zijn in allerijl op de Zodiacs geëvacueerd en naar een sportvischarter gebracht die in de buurt lag.

Jolanda, die als gast aan boord was, vertelt: “We hebben onze levens te danken aan de crew die ons onder leiding van Tifa en de Zodiac-schippers van boord hebben gehaald en in meters hoge golven naar de andere boot hebben gebracht.”

Ook al zijn de gasten al hun duikspullen, camera’s en andere bagage kwijt, zij zijn blij dat zowel zij als de crew (die uiteraard ook alles kwijt zijn) het kunnen navertellen. Jolanda heeft nu zelf gemerkt hoe belangrijk een goed veiligheids- en noodplan is: “Cruciaal in een situatie als deze.” Ze raadt dan ook iedereen aan om waar je dan ook op een liveaboard stapt, naar dat plan te vragen. Alle lof heeft ze voor de crew: “Thank you Emperor crew. You’re the best!”

Alle opvarenden zijn inmiddels veilig aan land.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief