Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Ad Aleman – Een gezellig etentje

Een weduweroosje deelt haar maaltijd gezellig met de buurman en een ringsprietslak neemt vliegles. Snorkelreporter Ad Aleman maakt van alles mee in het Grevelingenmeer.

Als ik vandaag bij de eitjes van de steenslijmvis langs ga, zie ik dat er wat visjes hun eitjes hebben verlaten. Ik kan geen bewegingen in de 1 mm kleine eitjes ontdekken en ga langs de stenen van de strekdam weer langzaam terug. Diep tussen de stenen zijn 2 weduwerozen aan een gezamelijk maaltje oorkwal bezig.

Ad Aleman 09.11.2021 oorkwal weduweroos-111862

De vingers zijn al flink koud als mijn oog op een heel kleine brede ringsprietslak valt. De slak hangt een beetje tegen de begroeing en een klein beetje deinig is genoeg om de slak te laten zweven. Met stijve vingers maak ik heel veel foto’s in de hoop op een paar geslaagde foto’s.

Ad Aleman 09.11.2021 brede ringsprietslak 1-111862

Ad Aleman 09.11.2021 brede ringsprietslak 2-111862

Ad Aleman 09.11.2021 brede ringsprietslak 3-111862

2 reacties

  1. Die arme kwallen hebben het zwaar op het moment. Ik zie ook met regelmaat een kwal die te grazen wordt genomen door anemonen of krabben.

    REAGEREN
  2. Een gedachten experiment.
    Je zou het ook als een vorm van vergelding kunnen zien Marloes. De kwallen hebben waarschijnlijk veel meer anemoon- en krabbenbroed verorbert dan het aantal kwallen dat door anemonen en krabben gegeten wordt. Als je kijkt naar volume dan zou de balans weer anders uit kunnen vallen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief