Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mandy Teernstra – Zo gewoon gebleven!

Een early morning-duik in Vinkeveen. Mét filmpje!

Datum 1 september 2012
Locatie Vinkeveen ZE 4

Het is zaterdagmorgen 08:00 uur en we ontmoeten onze buddy Linda aan de waterkant. Acht uur? Zijn we wel goed bij ons hoofd? Het is een vrije dag hoor!
Ja, dat krijg je als je allemaal van die bezige bijtjes bent en naast een duik de rest van de dag nog andere zaken wilt afhandelen en afspraken wilt hebben.

Maar dat is niet de echte reden dat we hier zo vroeg zijn. Het is gewoon anders om ’s morgens zo vroeg te duiken. Er is rust op de parkeerplaats. Althans totdat wij arriveerden. Daarnaast is er genoeg parkeerruimte en het zicht onder water is niet vertroebeld door opwaaiend zand en veen. Het heeft iets mystieks, zeker als de zon langzaamaan feller begint te schijnen.

We (mijn vaste buddy Pieternel en ik) hebben afgesproken met Linda. Ja inderdaad: DE Linda van duiken in beeld. We hebben haar een paar maanden uitgeleend aan de Zuid-Afrikanen, maar nu willen wíj weer met haar duiken en bijpraten.

We maken grapjes over het feit dat Linda ‘slechts’ een enkele cilinder heeft en wij een dubbelset. Natuurlijk lijkt 24 liter een beetje overbodig voor een funduikje in Vinkeveen. Maar het is goed om in deze configuratie te blijven duiken zodat we geen extra onwennigheid hebben wanneer we wel duiken gaan doen waarbij we die inhoud nodig hebben. Niet meer en niet minder.(Zo dan hoop ik nu af te zijn van dat gezeur van iedereen dat het zo’n overdreven gedoe is). Het heeft een weloverwegen reden.

We hadden een duidelijk duikdoel: plezier hebben. Pieternel en ik hebben altijd plezier in Vinkeveen. Het blijft een prachtige duikstek, waar de objecten nooit gaan vervelen. Zeker niet wanneer die minstens één keer per week verplaatst worden. Dat heeft misschien óók wel een reden, dus laat ik niet gelijk gaan schelden hier.

Vraag was hoe Linda het zou vinden na alle prachtige ervaringen met blauwe, witte en ander gekleurde haaien. Om maar even niet te spreken over de dolfijnen, orka’s en bultrug walvissen. Duiktijd zou maximaal 60 minuten zijn met een diepte van 12 meter. En dan het gebruikelijke parcours: rioolbuis, baggerschuit, fietsen, bus, wrak, baarzenlijn, platform en terug rond een diepte van 5 meter naar de lijn van de baggerschuit.

En overal zagen we vis. Er was ook nog een ‘brutaal’ kreeftje dat alleen even huppelde, maar daarna weer bleef zitten. En alles werd extra mooi door het bijschijnen met zonnestralen.

We kwamen boven en het enthousiasme was groot. Wat een prachtige ontspannen duik en wat een mooi leven en lichtspel onder water.

En zo zaten we om 10.00 uur aan het ontbijt voor het bij- en napraten. De dag kon beginnen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief