Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Mooi geschenk om 600ste duik te vieren!

Zijn 600ste duik viert Duikreporter Dirk Van den Bergh in stijl met twee zeepaardjes. Maar er wordt hem ook meteen zwijgplicht opgelegd! 

Ik doe vandaag twee duiken: een soloduik om mijn nieuwe camera verder gewoon te worden én omdat ik dan straks met buddy Petra Smit mijn 600e duik kan vieren.

Deze reportage gaat over duiken in de Oosterschelde, niet over een specifieke duikstek, want … Petra vindt voor mijn 600e duik twee zeepaardjes en ik heb zwijgplicht aanvaard om te vermijden dat er weer een massa duikers op de dieren afkomt.
Er werden dit seizoen al veel zeepaardjes gespot, dus een exclusiviteit is het al lang niet meer, maar het blijft wel een geweldige belevenis om deze dieren te kunnen aanschouwen én … ze op beeld te kunnen vastleggen.

Vandaag zie ik drie soorten slakken: veel piepjonge harlekijnslakken, verschillende Bruine plooislakken en brede ringsprietslakken. Misschien waren het er wel vier, want ik denk dat de slak in de video van 3.00 tot 3.09 de slanke ringsprietslak is. Iemand die dit kan bevestigen? Op deze foto de achterkant van een brede ringsprietslak waarop de papillen goed te zien zijn.

Dirk-Van-den-Bergh_20190727_brede-ringsprietslak1-84160

Met wat geduld kon ik de voorkant ook in beeld nemen!

Dirk-Van-den-Bergh_20190727_brede-ringsprietslak2c-84160

Passeren verder de revue: mooie zeeanjelieren, steurgarnalen, hooiwagenkrabben, waaierkokerwormen, een zeedonderpad, een fluwelen zwemkrab, spookkreeftjes, enz … Zal ik de volgende keer maar wat verder weg blijven van de kompaskwallen? Anders zal ik wel eens een keer prijs hebben: ze kunnen namelijk heel venijnig steken met hun lange tentakels ….

Dirk-Van-den-Bergh_20190727_kompaskwal-84160

Hét moment van de duikdag zijn de twee zeepaardjes natuurlijk! Het mannetje is duidelijk zwanger, ja zo gaat dat bij de zeepaardjes! Ik kan ze even samen in beeld nemen (zie video). Geweldig!

Dirk-Van-den-Bergh_20190727_Zeepaard3-84160

Alle reden dus om er een feestje van te maken na de duik! We pikken Petra haar man op, gaan nog gezellig eten in Ouwerkerk bij De Barbier en het wordt nog een laat avondje … Op naar de 700!

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

2 reacties

  1. Proficiat met je 600e duik! Jeempie Dirk, wat een prachtige film! Ik ben blij dat je de TG6 hebt aangeschaft 😃
    Werkelijk schitterend, de zeepaardjes en ook de kokerwormen en ja, gewoon alles het was weer genieten

    REAGEREN
  2. PRACHTIG ! ik heb ervan genoten

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten