Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De zesde en laatste duik op duikschip de Panda

 Het duikweekend op de Panda zit er bijna op op. Nog één laatste bootduik voor Duikreporter John.

 

Datum 28-07-2013
Locatie Dreischor windmolens.

 

En dan is het weer de laatste duik op duikschip de Panda het was een fantastisch weekend die weer veel te snel voorbij was maar we gaan nog een laatste keer onderwater en ik ga samen met Jean Paul.

We duiken nu bij Dreischor windmolens dit is een stukje waar je normaal gesproken niet van de kant af kan duiken maar eigenlijk ziet het er hetzelfde uit als bij Dreischor maar er word bijna niet gedoken.

We zwemmen vanaf de Panda richting de kant als we in het ondiep aankomen gaan we onder en weer is het een genot het lijkt wel tropisch de kleuren spatten er van af.

P7281150

We gaan eerst wat dieper naar een meter of 10 daar is het wat kaler hier wandelen de kreeften rond en als je naar boven kijkt langs de stijle dijk lijkt het net een soort dropoff die helemaal begroeit is met allerlei leven zoals verschillende soorten zakpijpen oesters en het mooie van die wand is dat het net lijkt op een soort flatgebouw, bijna elke meter word wel bewoond door een kreeft die half uit zijn hol hangt.

We gaan weer wat ondieper hier lijkt het wel tropisch het is een herhaling van de duik met Daan goed zicht maar af en toe super zicht, ik wil Jean Paul eigenlijk zo op de foto zetten dat het net lijkt of hij door tropisch water zwemt met heel veel kleur, helaas staat de zon van de dijk af dus moet ik wat kleurige dingen op de voorgrond zetten in plaats van op de achtergrond, het lukt helaas niet helemaal zoals ik wil maar ik geniet en geniet dit is eigenlijk niet op de foto te zetten je moet dit gewoon meemaken en ervaren.

P7281180-001

We scharrelen nog wat in het ondiepe ik kom nog wat grondels puitaaltjes tegen en kleine takjes met witte bolletjes die ik niet goed thuis kan brengen het zijn volgens mij poliepjes maar welke en wat ik weet het niet.

Als we ondiep zo zwemmen merk ik dat er een soort laag boven ons hangt als je hoofd er door steekt is het een soort mistig zicht en als je eronder kijkt is het mooi helder zicht gewoon leuk om zo een paar keer te kijken.

P7281202-001

Na iets meer dan een uur gaan we eruit ik heb heerlijk genoten Jean Paul ook het was super relaxt.

Dit was weer de laatste duik met duikschip de Panda volgend jaar ga ik weer mee.

Jean Paul bedankt voor de relaxte duik en iedereen die dit weekend mee geweest is op duikschip de Panda en natuurlijk voor de crew van duikschip de Panda voor de goede zorgen.

Ik ben 67 minuten onderwater geweest, ik ben rond 15:15 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was goed, ik ben maximaal 10,4 meter diep geweest.

P7281246

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief